tegelenlogo

10e Tegelen Toertocht

d.d. 6 september 1998

Puch verloting en Puch Kinderboek.

De opzet van de Tegelse avond blijkt goed te bevallen en werd door 52 mensen bezocht. Omdat wij de 5e clubavond organiseerden en dit jaar in september onze 10e Toertocht reden, hadden Hein en Rinke voor elke bezoeker een ballpoint laten maken. Voor deze 10e Toertocht hadden wij een foto van 30 jaar geleden aan de Nachtegaalsstraat no. 57 op nieuw gemaakt. Nu stond op dezelfde plek het huidig bestuur. Deze foto kwam zelfs in Dagblad de Limburger en in Bromfiets .De oefenrit naar het tractorenmuseum van Sonsbeck was met de opkomst van 14 leden niet overweldigend. Dit kon de pret echter niet drukken. Onder stralende zon werden de nodige versnellingsbakken van tractoren gesloopt. Echter niet door Sarah; zij had een tractorrijbewijs.

Het begon als een grapje. Tijdens de bestuursvergadering maakte Roland een opmerking dat wij op onze 10 toertocht wel eens iets extra konden doen. Heel snel werd besloten om aan de mooiste Custom Puch en de mooiste originele Puch een prijs te geven. Hein had een tombola in gedachten, waarbij elke deelnemer een lot zou krijgen waarop tien prijzen te winnen zijn. Waarom geen Puch verloten?, was de opmerking. Stilte!. Ja waarom niet? Iedereen werd fanatiek en op het einde van de avond was deze Puch een feit. De sponsoren Andre Janssen, Optiek, Tuincentrum Bart Faassen, Kuntzelaars -Sport werden gevonden en Luc, Roland, Hein en Rik presteerden het om binnen twee dagen de Puch waterproef te schuren en in de grondlak te zetten.

foto1

Twee dagen voor kerstmis werd hij in de originele Tegelen kleuren gespoten. En tot grote verbazing van iedereen stond de te winnen Puch al op de clubavond in januari te pronken.

foto2

Op de 6e september was het ook extra druk, want er was een Puch te winnen. De jury deed uitstekend werk en de winnaar van de Custom klasse was Ben Aarts uit Rijnen. De originele klasse werd gewonnen door Hans van Bracht uit Tilburg. Voordat de trekking begon werd eerst nog even alle aandacht gevestigd op Hein Poeth die door Roland Blokhuizen gehuldigd werd voor 10 jaar Puch werk. De uiteindelijke winnaar van de Tegels Puch, de heer. A. Plugge uit Scheveningen, was zo blij met zijn nieuwe aanwinst, dat hij zelfs geen proefrit op durfde te maken. Tot groot plezier van de Tegelse organisatie, zien wij elk jaar deze groene Puch weer verschijnen tijdens onze toertocht.

Alsof het allemaal nog niet genoeg was, werd op de 6e september het tweetalig "kinder boek" Íme Niek en de nieuwe kerstboom voorafgaand aan de verloting gepresenteerd. Het boek was geschreven door Ron Mestrini uit Heerlen in Nederlands/Limburgs dialect. Martine Schitteleers (Stichting ter Bevordering van de Limburgse Kunst en Cultuur) , Margot Senden van Mo Art and Design, Andre Janssen van de Tegelse winkeliers en Hein Poeth van de tegelse club deden de presentatie. Het felbegeerde Puch vaantje was voor deze 10e toertocht van een gouden kroon voorzien. Het vaantje wordt in eerste instantie door Puch dealer Breuer uit Tegelen en vanaf de 3e Jaargang steeds door Tuincentrum Bart Faassen gesponsord.

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug