tegelenlogo

11e Tegelen Toertocht

d.d. 5 september 1999

32 Oostenrijkers rijden mee in Tegelen.

Op de clubavond die door 42 Puchliefhebbers werd bezocht, draaiden wij video's van de Hero Puch in India. Door de uitstekende contacten met de Puch club Graz was deze film in ons bezit gekomen. De opnamen waren gemaakt door Ing.Gernot Heigl. Reifen Timmermans uit Straelen had voor elke bezoeker een leuk relatiegeschenk. Hans Sandmann maakte weer de kalender met vele foto's over onze Tegelen toertocht. Op zaterdag 8 mei gingen wij naar de nieuwe hobbyruimte van Gerit en Hendrik in Holthees. Er waren wat pechgevalen. Zo kwam Mart Faessen met zijn schoenveter tussen het schoepenwiel van de koelingplaat, en zocht de ketting van Ruud Sijbers de vrijheid op.

Op 6 Juni 1999 waren wij uitgenodigd op de 10 Open Dorpdag in Helden. De Tegelse Toertochten in september blijken het Mekka te zijn voor de buitenlandse Puch liefhebbers. Tijdens onze toertochten mochten wij reeds rijders uit Satteins-Oostenrijk, Aken , Monchengladbach en Moers verwelkomen. Maar een brief van Platzer Franz uit Aigen bij Salzburg, sloeg al de records. Zij hadden Hotel Wilhelmina in Venlo voor 26 personen afgehuurd,en kwamen drie dagen op bezoek. Na vele telefoontjes en het uitwisselen van een videofilm, waren op vrijdagavond 32 Oostenrijkers onderweg naar Tegelen. Zij kwamen met een vrachtauto en touringcar en zouden de hele nacht doorrijden.

foto1

Wat de Oostenrijkers niet wisten was dat het Tegelse bestuur afspraken had gemaakt met de Gemeente Tegelen voor een spectaculaire ontvangst door burgemeester Visschers op het gemeentehuis.De koffie en de Limburgsevlaai smaakten de Oostenrijkers voortreffelijk, cadeaus werden uitgewisseld en foto's gemaakt voor het gemeentearchief, de Tegelsekrant en Bromfiets.

De sfeer was, mede door de perfecte organisatie en het stralend weer opperbest. Dit gold zeker tijdens de Tegelse clubavond in café 't Veerhuis, waarbij vele bevriende Nederlandse Puchclub's het bestuur kwam feliciteren met het 10 jarig bestaan. De toertocht op Zondag 5 September werd door 116 Puchrijders uit Duitsland, Oostenrijk en Nederland bezocht. De stop werd gehouden tijdens het dorpsfeest van Velden.

foto2

Hier speelden enkele "Joekskapellen "in de feesttent vooral Duitse volksmuziek. De 32 Oostenrijkers en de ongeveer 1000 bezoekers gingen compleet uit hun dak. Het leken wel de Bayerische Bierfeesten.

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug