tegelenlogo

12e Tegelen Toertocht

d.d. 10 september 2000

Op 14 januari 2000 hielden wij onze jaarlijkse Puch/Tomos clubavond bij Café Schillings. De opkomst met 32 personen was niet echt massaal. Op deze avond vertoonden wij videobeelden van Gernot Heigl uit Graz en een film met veel oud materiaal uit "Tijd van Toen" uit Limburg. Op deze avond werd het fotoboekje "Puch zomaar een vervoermiddel" gepresenteerd.

In augustus 2000 verscheen het 40e nummer van de Tegelse Puchkrant. Met o.a. verhalen over het Thordorf Werk in Graz."100 Jaar Puch in Graz". Onze site word nu gemaakt door Peter Staal en staat op www.ptcn.net

Onze voorjaarsrit van 7 mei stond dit maal zelfs aangekondigd in Dagblad de Limburger. In Beringe stonden Ger Weitering, Roland Blokhuizen en Andre Mackus op ons te wachten. Daar vertokken wij volgens schema. Theo Peters reed voorop, hij kent de binnenwegen rondom Helden op zijn duimpje en wij waren dan ook in een mum van tijd in Meyel, waar Ger Weitering de toertocht had georganiseerd. Bij Hotel de Zwaan aangekomen bleek er bijna geen publiek, naar de open dag te komen. Wel was de groep van John Spreeuw uit Valkenswaard aanwezig.

Hein bezocht de Puch club Graz. De ontvangst bij Ing.Gernot Heigl was geweldig. De voorzitter, Herr Werner Supp, en Nikolaus Tschubi waren ook aanwezig. Samen gingen wij de Puch fabrieken bezoeken. De gehele productie bij Puch in Graz bedroeg 75.000 auto's voor 1999. Over dit bezoek aan Oostenrijk werden door Hein 5 verhalen geschreven in de Tegelse Puchkrant en het landelijke clubblad.

Voor de 5e maal organiseerde John Spreeuw de toertocht vanuit Valkenswaard. Doordat de stop in Weert was, bleek de afstand vanaf Tegelen niet te ver. In totaal reden wij met 19 bromfietsen en het was goed de Valkenswaardse en Amsterdamse leden te ontmoeten.

Er was bijna geen reclame gemaakt voor onze 12e toertocht van September in Nederland. Geert Huys had weer voor een geweldige kleurenkopie gezorgd. Dit jaar stonden wij niet aangekondigd in Bromfiets of het Motorrijwiel, echter wel weer in de Duitse Oltimer-Markt en zelfs in het Frans motorblad "la vie de la Moto" Toch was het weer druk; een kleine honderd rijders uit heel Nederland hadden de moeite genomen te komen. Ommen, Amsterdam en Den Haag verbleven op campings in de omgeving.

foto1

Er waren afspraken gemaakt met "Nieuwe Revu" zij maakten vele foto's over onze 12e Tegelen toertocht. Er kwamen in totaal 12 foto's in de Nieuwe Revu. Hans van Bracht, Hein Poeth en Ruud Sijbers waren o.a het slachtoffer en stonden perfect op de foto.

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug