tegelenlogo

13e Tegelen Toertocht

d.d. 2 september 2001

Het kon niet op; de ene na de andere Puchrijder kwam aanrijden. Het lijkt wel: hoe kouder het weer hoe meer Puch's op de clubavond. Erik Holthuizen kwam op zijn nieuwe DS-50 vanuit Arcen, Roland Blokhuizen was met vier rijders helemaal uit Buggenum gekomen en Hay Sijbers uit Kronenberg was met zijn groep ook bijna half bevroren toen zij bij Café Schillings in Tegelen arriveerden.

Op de avond van 12 januari stonden er 11 bromfietsen in de zaal; een absoluut record. Ed Beckers had Loods 41 uit Krimpen a/d IJssel naar Tegelen gelokt. Voor elk betalend lid op deze avond de Revu en de groen/beige VS-50 bouwplaat, gemaakt door ondergetekende en gedrukt door Geert Huys. Hans Sandmann had wederom een jaarkalender gemaakt die weer grotendeels uit foto's van de Tegelen toertocht bestond. Jan Fastenaekels, Geert Huys en Hein Poeth hadden een verjaardagskalender gemaakt in kleur.

foto1

Onze eerste toertocht van 2001 verliep geheel over Duits grondgebied, naar het motormuseum van Moers (zie ook 1991) Käthe Schuth stond ons al op te wachten. Zelfs Anton, die enkele weken geleden een hartinfarct heeft gehad, kwam ons persoonlijk even begroeten.

Op zondag 26 augustus waren wij van harte uitgenodigd op Trade Port West om te racen met de historische motorraces. Tijdens de pauzes ging het goed hard over het nieuwe parcours in Venlo.

foto2

Op zondag 2 september werd onze 13e toertocht verreden die door Hay Sijbers en de familie Phillipsen uit Kronenberg was uitgezet. Met 97 Puch's uit heel Nederland en Duitsland vertrokken wij naar het kerkdorp Kronenberg. Tijdens de stop op het kerkplein was het muzikale zilveren duo Jac en Annie Dolders volop aanwezig. De sfeer was zo goed, dat er op straat gedanst werd. Ook de sfeer in de feesttent tijdens de Dorpsfeesten in Velden was ondanks de regen opperbest en konden wij weer terug kijken op een perfect georganiseerde toertocht. De garage W.van Ewijk uit Velden had voor een geweldig cadeau gezorgd.

Het is inmiddels 5 jaar geleden dat wij als club op internet staan. Onze site wordt nog steeds door Peter Staal van de PTCN op het net gezet. Vanaf nu kun je de nieuwtjes over de Tegelen club rechtstreeks vinden op: http://www.hans-sandmann.nl

Hans Sandmann uit Lelystad is vanaf het begin, zeer actief betrokken bij onze Tegelse Puch en Tomos club. Wanneer je dezelfde interesse hebt, is afstand blijkbaar geen probleem. We gingen samen vele malen naar Vehikel en zelfs op museumtocht naar Oostenrijk. Op elke Tegelse clubavond is Hans aanwezig met o.a. zijn jaarkalender. Wij als Tegelse Puch club zijn dan ook zeer in onze nopjes over de montage van 12,5 jaar Puch club Tegelen op deze site van Hans Sandmann.

Tekst en foto's voor deze site zijn geschreven/aangeleverd door Hein Poeth Tegelen.
De foto van 1990 is gemaakt door fotografie: Jan Oehlen Tegelen.
De foto van 1995 is gemaakt door D'Hai Reijders John Spreeuw.
De foto van 2001 is gemaakt door Dree Philipsen.

Hein Poeth Oktober 2001-10-04

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug