tegelenlogo

14e Tegelen Toertocht

d.d. 11 januari 2002

Op 11 Januari 2002 hielden wij onze jaarlijkse Puch/Tomos clubavond, en vierden wij 12,5 jaar Puch club Tegelen. Op deze avond werden videobeelden vertoond uit Graz, over de Puch 500. Tevens een film met veel oud materiaal van de Tiroler Max Reisch, die in 1933 als eerste door Europa, en via India, de hele wereld rond reed op een Puch motor. De andere film was Crash, en er volgden beelden over onze 13e Tegelen Toertocht, gemaakt door Piet Klessens uit Venlo.

foto 1

Ruud Sijbers en Dion Meels waren 10 jaar bij de Tegelse club, en kregen een ere medaille aangereikt. De beroemde jaarkalender werd weer door Hans Sandmann aangeboden. Ed Beckers en Loods 41 zorgden voor de onderdelen. Hein had voor deze avond het Puch boekje "12,5 Jaar Puch club Tegelen" geschreven, en er was er een uniek relatiegeschenk. De geschenken waren alleen op deze avond te verkrijgen.

foto 2

Alsof het nog niet genoeg was er een tombola met leuke prijzen die door Hans van Sanden werd gepresenteerd. Het was een bijzonder gezellige avond waardoor wij het 12,5 Tegelse club jaar feestelijk zijn ingaan.

d.d. 20 april 2002

Opendag Rinky Toys in Dorst.

Ruim 13 jaar geleden kochten wij de onderdelen bij Rinke thuis. De meeste onderdelen lagen op de zolder. De zolder stak helemaal vol met Puch onderdelen, voordat je bij de zolder kwam, keek je eerst even naar de mooie baby Puch die op de slaapkamer van Rinke stond. Boven de slaapkamerdeur was een zeldzame neon Puch lichtbak geplaatst. Ook de twee schuurtjes stonden bomvol met bromfietsen.

Vrij snel was het woonhuis te klein, en verhuisde Rinke met zijn handel naar een schuur, in het plaatsje Effen bij Breda. Een klein zandweggetje voerde er heen. Maar ook deze schuur bleek te klein te zijn, zodat naar het huidige pand werd uitgeweken. Een bezoek bij Rinke was, en is nog steeds een gezellige vrije tijd besteding, al is het in die 13 jaar allemaal wel wat duurder geworden. Maar de koffie is nog steeds gratis, destijds verwende Rinke zijn moeder ons steeds met de koffie.

Enkele malen per jaar bezochten wij de werkplaats in Dorst, en er was altijd weer het een en ander veranderd. Vooral de rubberen vloer en de verwarming in de werkplaats en in de winkel was een grote verbetering. De onderdelen werden steeds beter gesorteerd. Deze werkplaats groeide en groeide, en nu staat er een prachtig toonaangevend bedrijf.

foto 3

Op 20 April 2002 was er bij Rinky Toys de eerste echte opendag. Die door 8 Tegelse leden werd bezocht, zoals verwacht had Rinke zijn zaakjes weer goed in orde. Er was veel te zien, en honger hoefde men ook niet te lijden. Mede door het geweldige weer was de sfeer opperbest, en dit deed mij aan de zolder van weleer denken.

De volgende opendag zal worden gehouden op de 3e zaterdag van April. Volgens Rinke gaat dit jaarlijks plaats vinden.

d.d. 1 juni 2002

Puch en Tomos ruilbeurs zwolle.

Een kleine delegatie van onze Puch club vertrok om 8.00 uur naar de show in Zwolle. Waar wij rond 10.30 uur aankwamen. Joop had weer een plekje midden in de zaal voor de Tegelse club gereserveerd. De tafel was snel gevuld met Tegelse folders en relatiegeschenken.

foto 4

Helaas viel mede door het goede weer de opkomst wat tegen. Maar dit mocht de pret niet drukken. Zwolle is een soort reünie waar je veel oude puchrijders tegenkomt. Er waren heel mooie Puch's en Tomossen te zien. Buiten stond zelfs een Noorse blauw/witte VS-50, die Hans Sandmann en Jaap Terlouw ook nog nooit hadden gezien. Het was dus weer een geslaagde dag.

foto 5

d.d. 15 september 2002

14e Tegelen toertocht zoals verwacht zeer succesvol.

De Tegelentoertocht ging door op Zondag 15 September 2002. Maar eigenlijk begint de toertocht voor mij al op vrijdagmorgen. Dit met een bezoek aan de campings en de hotels waar de gastrijders zich dit weekeind zullen ophouden. Op Vrijdagavond werd de route voor de 11e maal na gereden en goed bevonden. Zaterdagmorgen om kwart over negen was er een live uitzending op stadsomroep Venlo. Daarna de zaal in 't Veerhuis opbouwen.

foto 6

Om 13.00 en om 15.00 uur stonden wij voor het oude tankstation van Venlo. Zelfs het Dagblad voor Noord Limburg was uitgenodigd en dit leverde een leuk verhaal op. (zie knipsels op deze site). Wij vertrokken deze middag met 50 rijders door Venlo en Blerick naar Kessel. In Kessel werd nog even de toonzaal van Franssen-wonen aangedaan. (www.franssenwonen.nl). De Zaterdagavond werd door 70 Puch rijders (50 Puch's voor de café) bezocht. De sfeer was weer reuze gezellig. Maar dit is in Tegelen al 12.5 jaar het geval.

Op de beruchte zondag waren wij om 7.30 uur al in de weer met opbouw werkzaamheden. En om 9.30 uur aanwezig bij het veerhuis. Dit was net op tijd om de nederbeat aanhangen uit Kronenberg te verwelkomen. Het bleek als snel druk, in totaal 119 rijders uit heel Nederland. Tevens uit Moers, Nordhorn en Aken. Over de toertocht niets dan lof, wat een organisatie en wat een planning. De dag verliep vlekkeloos. Tegelse voor-midden en achterrijders bedankt.

foto 7

Om 21.30 uur werden de laatste paaltjes, houtjes en sponsor vlaggen in de garage gegooid. En viel ik voldaan, maar kapot moe in slaap. Nog twee dagen opruimen en de Tegelenrit zat er weer op voor een jaar. Een weekeinde waarin je van uur tot uur word geleefd, maar dat is het allemaal zeker waard.

Hein Poeth 3 oktober 2002


Foto's: Hans Sandmann

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug