tegelenlogo

16e Tegelen jaar

d.d. 16 januari 2004

Tegelen clubavond op Vrijdag 16 Januari in Cafe Schillings.

Hein Poeth opent de vergadering, en kondigt het programma van de avond aan. Te gast is een filmploeg uit Antwerpen, die een film maakt van de cultuuromslag die in de 60er jaren plaats vond, en waar de Puch als cultuuruiting een grote rol in heeft gespeeld. Van deze film "ook gemaakt in het kader van 50 jaar Puch bromfiets", zal in mei 2004 op DVD verschijnen.

Piet Klessens de Tegelse cameraman

Piet Klessens uit Venlo heeft op zijn beurt weer een DVD van de grandioze clubavond gemaakt. Grandioos is het juiste woord. Deze avond die door 95 % van de Tegelse-clubleden werd bezocht liep weer op rolletjes. Het viel Ron van Steen (film-ploeg) op dat het tijdens de films muisstil was.

De Puchfilm gaat zo beginnen

We draaiden een film, die we pas van onze Oostenrijkse Puch vrienden uit Graz hadden gekregen. Geert de Boer is 10 jaar lid en werd in het zonnetje gezet. Ook Geert Huys kreeg een woord van dank, voor het maken van de kleurenproducties voor het clubblad, en de kerstkaarten. Ook Piet Klessens wordt speciaal bedankt voor zijn inzet van de volgauto, bij de september-rit, en de films die hij voor ons op DVD zet. Frank Poeth kreeg een woord van dank voor het vermenigvuldigen van ons clubblad. En Hans Sandmann voor zijn fotorapportages, website en de jaarlijkse kalender. Na het officiële gedeelte van de vergadering, haastten de aanwezigen zich naar de tap en de onderdelenmarkt.

De onderdelen markt

De filmploeg uit Antwerpen maakte vele opnames, die volgens Ron van Steen allemaal spontaan verliepen, en ineens goed zijn opgenomen.

De Antwerpse filmploeg

Het was weer een heel speciale avond, met een geweldige opkomst en een zéér gezellige, familiale sfeer.

d.d. 15 mei 2004

Ing.Gernot Heigl uit Graz, bezoekt de Tegelen toertocht.

Wanneer ik terugkijk in mijn archief, zijn de eerste contacten met de Puch Club uit Gratkorn-Graz van 19-9-1991. Toen is de eerste brief verzonden, die destijds door Hein en Roland samen was opgesteld. Nu 13 jaar later, komt Ing. Gernot Heigl Tegelen bezoeken.

foto 1
Foto: Hans Laimain

Het was een feest. Luc van Dijck hield een openingswoord, en overhandigde Ing.Gernot Heigl een boek over Venlo, en heerlijke streekproducten. Ook had Luc een MS-50 beschikbaar gesteld, zodat Ing.Gernot Heigl kon meerijden. Luc had natuurlijk een echte Hollandse Puch met hoog stuur klaar staan. Ing.Gernot Heigl reed er zo mee weg, en vond deze omgeving van Limburg bijzonder mooi. Vooral de bloemen en tuintjes voor de boerderijen hadden zijn aandacht.

foto 2
Foto: Hans Laimain

Wij reden naar Boukoul en Buggenum. In Buggenum was een stop op het terras in het zonnetje. Hier werden heel wat vragen aan Ing.Gernot Heigl gesteld. Wist je dat de gele MS-50 kleur dezelfde kleur is als van de M-50 SE Puch motor? Ook bleek dat Ing.Gernot Heigl samen met een andere ingenieur, de Puch Maxi Lady en Rider Macho hadden ontwikkeld.

foto 3
Foto: Hans Laimain

Terug bij 't Veerhuis werd er ruim twee uur nog nagepraat, en heel wat vragen gesteld. Wij zaten aandachtig te luisteren, wat wist deze man veel van Puch. Zo bleek Hans van Sanden geluiden in zijn Puch te hebben, die er niet mochten zijn. Ing.Gernot Heigl werd gevraagd, en deze hoorde meteen welk lager er stuk was. Noemde type nummer, plaats, en maat van het lager, als of hij het elke dag meemaakte. Het was een geweldige leuke dag voor ons, maar ook vooral voor Ing.Gernot Heigl uit Graz, die wij op een verdiende, waardige en gastvrije manier in Tegelen hebben ontvangen.

d.d. 12 september 2004

16e Tegelen toertocht op Zondag 12 september 2004.

foto 4

Op 12 september bleek alles weer zoals het in Tegelen behoort te zijn. De inschrijving verliep zeer vlot. Elke bezoeker kreeg het lintje en deze keer een boekje over de productie van de MS-50. Door Geert Huys en Hein Poeth in kleur gemaakt. Een mooi aandenken aan 50 Jaar Puch in Nederland en 15 jaar Puch Tomos Club Tegelen.

foto 5

De groep van 85 rijders bleef heel mooi bij elkaar. We kwamen langs enkele kastelen, waaronder kasteel Hillenraad en molen de Grauwe Beer niet te vergeten. De Grauwe Beer ligt op een schilderachtige plek aan de Maas, tussen Beesel en Rijkel. Oorspronkelijk was het een houtzaagmolen, die rond 1604 in Zaandam werd gebouwd. Het is de eerste zogeheten bovenkruier van Nederland.

foto 6

De stop was in Boukoul. In dit klein dorpje met twee cafeetjes en een kerk (geen winkel) werden we geweldig ontvangen. Alles stond klaar, zodoende waren wij ruim 20 min vroeger klaar met eten. Via Asenray kwamen we in Roermond, alwaar een hele mooie tocht rond de Maas- plassen volgde.

Via het kasteel van Horn gingen we verder naar Buggenum. Hier bleek het parkeren van onze bromfietsen wat rommelig te verlopen, men had blijkbaar niet op zoveel bromfietsen geteld.

foto 7

Ook waren er 15 rijders rechtstreeks naar Buggenum gereden, deze hadden zich helaas niet ingeschreven. De markt in Buggenum was zeer gezellig en de groep van "Den Haag" had meteen het terras voor de band ingepikt. Ook het weer was prachtig en het werd nog mooier, toen wij langs de Maas naar Neer reden. Met open mond keek men hier naar de Maas, die hier ruim 30 meter beneden in een bocht loopt. Een van de mooiste plekjes van Limburg. Zoals verwacht waren wij klokslag 16.30 weer in t'Veerhuis.

foto 8

Wat een perfecte sfeer! Met dank aan de ruim 25 Tegelse mensen die vrijwillig aan deze dag hebben meegewerkt. Zij maken Tegelen tot een van de betere tochten in Nederland.

Hein Poeth 5 oktober 2004


Foto's: Hans Sandmann (tenzij anders vermeld). (Zet je cursor op de foto's voor extra informatie)

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug