tegelenlogo

17e Tegelen jaar

d.d. 21 januari 2005

Tegelen clubavond op Vrijdag 21 Januari in Cafe Schillings.

De Tegelse club telt nu 54 leden maar op de beruchte 21 Januari 2005 waren op deze gesloten avond 60 Puch-liefhebbers aanwezig. Zoals altijd was er weer voor iedereen wat. Hein en Piet Klessens hadden een DVD over het museum van Graz samengesteld.

Even iedereen welkom heten

Dit maal waren er naast de oud Puch-rijders uit Tegelen ook enkele bestuursleden van Amsterdam aanwezig, die eens wilden kijken hoe wij het in Tegelen deden.

De afvaardiging uit Amsterdam

Luc van Dijk had voor elke bezoeker een verslag van de algemene ledenvergadering klaar liggen.De bromfietsen in de zaal, het voorlezen van het jaarverslag, de tombola en daarna ook de verkoop van Loods 41 maakte dat niemand zich hoefde te vervelen.

De tombola in volle gang

Er waren dit jaar twee mensen die tien jaar clublid waren. Dit zijn Fred Paffen en Theo Peters en werden door Hein in het zonnetje gezet. Van de oud Puch-leden uit Tegelen waren 4 man aanwezig. Marcel Poeth, Hans Koopmans, Jo Ewals en Lex Houba. Zij hadden elkaar heel wat te vertelen en genoten zichtbaar van de animatie. Deze 12e Tegelen avond was weer een succes en vloog voorbij.

Een van de oud Puch-leden uit Tegelen

d.d. 11 september 2005

17e Tegelen Meeting 2005.

Inmiddels bestaat de Tegelse club 17 Jaar, en de traditie van één grote toertocht per jaar blijkt zeer succesvol te zijn. Ondanks de slechte weersvooruitzichten waren 114 rijders naar Tegelen gekomen. De in totaal 20 voor- midden- en achterrijders hadden alles in het werk gesteld, om er op 11 september weer een mooie rit van te maken.

Start van de rit

Foto: Piet Klessens

De tocht verliep weer op rolletjes. Men bezocht de Peel waarbij in Helenaveen en Kronenberg een stop was voorzien. Het buffet in Helenaveen verliep super, en binnen de afgesproken tijd hadden wij ons buikje vol. Het valt elk jaar weer op "Tegelen is een grote feest", een familie, iedereen praat met elkaar en accepteert elkaar.

Even samen genieten van een hapje en een drankje

Foto: Wim Wolbertus

Op enkele kinderachtige rijders na, die het nodig vonden om zonder helm te gaan rijden, was er geen enkel accident. Men bleef mooi twee aan twee rijden, en men liet de Tegelse-rijders met verkeerstvesten hun werk doen. Hein hoefde maar naar zijn megafoon te grijpen, of de rijders wisten al wat er ging gebeuren. Wat een discipline.

Hein en zijn megafoon

Foto: Piet Klessens

Er was nog tijd over, en de voorrijders: Hay Sijbers, Jos Muisers, Wim Philipsen, Kirsten Katzenmaier, en Hein Poeth besloten op het einde kriskras door Tegelen te rijden. Videoman Piet KLessens en Erik Holthuizen hadden het niet meer. Kwamen ze nu van rechts of van links aanrijden. Tot 3 maal toe werd het statief verzet. Klokslag half 5 kwam de hele stoet ongeschonden in Steyl aan. Na een dankwoord van Hein aan alle sponsors, vrijwilligers en deelnemers keerden vele rijders tevreden huiswaarts.

Nog een extra rondje

Foto: Wim Wolbertus

De sfeer in Steyl was ook na de toertocht nog opperbest, rond het beeld "de zaaier" klonken behalve "Limburgse" ook "Haagse" liederen. Voor foto's kunt u terecht op de website van www.hans-sandmann.nl en www.puchgek.com

Hein Poeth 3 oktober 2005


Foto's: Hans Sandmann (tenzij anders vermeld). (Zet je cursor op de foto's voor extra informatie)

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug