tegelenlogo

18e Tegelen jaar

d.d. 20 januari 2006

13e clubavond in Tegelen.

Dat 13 geen ongeluksgetal was, bleek tijdens de Tegelenclubavond die voor de 13e maal in Café Schillings werd gehouden. Het was zo druk, dat er zelfs stoelen van uit het café gedeelte naar de zaal werden gehaald. Meer dan 6o bezoekers in het zaaltje.

Een volle zaal!

Luc van Dijck en Edwin Maas bespraken de notulen van verleden jaar, en de financiële kant van de Club. In samenwerking met Luud Goorisen was de RDW naar Tegelen gekomen. Theo Jacobs bleek een goede verteller én bromfietsliefhebber te zijn. Met dit gesprek bleek de RDW een ander koers te gaan varen. Er was begrip en kennis van zaken aanwezig. Middels een goed verzorgde dia presentatie werden wij op de hoogte gebracht. Hierdoor werd veel rondom het nieuwe kenteken voor ons duidelijk.

Theo Jacobs van de RDW.

De DVD ging over Veroncia "waaronder het laatste uur". De voorjaarsrit van 2004 met Gernot Heigl uit Graz, die toen op bezoek was in Tegelen. Verder "Euro Star" in Graz en Puch muziek van groep "Katjoess". Vooral dit nummer in dialect deed het erg goed in de zaal. Gernot Heigl, Piet Klessens en Hein Poeth hadden alles op DVD gezet. Math Rossel had vroeger een bloeiende handel in tweedehands bromfietsen in Tegelen. Hij heeft destijds samen met Puchdealer "Jo Breuer" bijna iedereen in Tegelen aan een Puch geholpen. Het was geweldig leuk dat Math op deze avond aanwezig was. Het verhaal van Math lezen jullie in het 58 nummer van de Tegese Puchkrant.

Een erepenning voor Luc van Dijck, en Geert Huys

Er waren twee mensen die 10 jaar lid zijn van de Tegelse Puch club. Luc van Dijck, en Geert Huys doen heel veel achter de schermen voor de club, zij kregen een erepenning uitgereikt. Ook was er een nieuwe regenjas te koop, die door Kirsten Katzenmaier werd geshowd. De jas bleek een zeer groot succes, en was binnen een mum van tijd uitverkocht, en zal worden bijgemaakt door "Textieldruk Druk Tegelen". Als slot volgde nog de spectaculaire tombola, die door Hans van der Sanden en Ruud Sijbers aan elkaar werd gepraat. Kortom een goed begin van het 18e Tegelen jaar.

d.d. 21 mei 2006

Op 21 mei 2006 bleek er een grote Puch show te worden georganiseerd door Frits de Graaf en Cor van Breukelen. Cor had ons uitgenodigd omdat hij heel weinig informatie en posters verwachtte op de beurs in Vehikel. Luc van Dijck en Jos Muisers waren meteen van de partij. En Cor bleek gelijk te hebben, behalve van Zijl en Esther Langendam, was er weinig aan posters en Puch info te vinden. Dit in tegenstelling tot de vele honderden Puch bromfietsen. Ik geloof dat elk model wel aanwezig was, waar kwamen al die Puch mensen toch vandaan. Zelfs Jaap Terlouw was heel tevreden over onze stand.

De Tegelse stand met bemanning

Alles wat een beetje naam had in de Puch wereld was in Utrecht. We hebben het geweten, wel 15 mensen hebben foto's van de stand en de posters gemaakt. Hein, Jos en Luc hebben ruim 50 oude Tegelen folders verdeeld en 24 boekjes " 50 jaar Puch bromfiets" verkocht. Dus een heel succesvolle beurs.

De stand van Bromfiets

Zelfs Bromfiets en Rinke waren aanwezig. Cor en "zoon" hadden een mooie Puch hoog op de stand van Bromfiets gezet. Van de toertocht hebben we niet veel meegekregen, omdat we onze stand moesten bemannen. Op het einde van de beurs werden wij door Frits en Cor van een leuk aandenken voorzien. Cor, Leen, Harry, Dick, Robbert en andere Puch rijders van "Puch 66" bedankt voor de geweldige Puch dag in Utrecht.

d.d. 22 juni 2006

Donderdag.

Na bijna een jaar voorbereiding was het op 22 Juni 2006 dan zover. De reis naar Oostenrijk van de Tegelse Puch club kon beginnen. De leden van de "Schwarzl-club Wacht" vierden hun 10-jarig bestaan. De Maurer-Sachs stond drie dagen volop in de belangstelling in Bad Ischl. Het is niet voor het eerst dat de Tegelse club een Oostenrijk reis organiseert. Nu 11 jaar later waren Hein Poeth en Hans Sandmann weer aanwezig.

John, Thur en Hein klaar voor vertrek

Ook deze keer gingen we weer in kleine groepjes. Heel comfortabel, snel en gemakkelijk. Je hebt tijdens het rijden niet met een hele groep rekening te houden. Hein en Hans reden samen met Thur Caratie en John Schins.

d.d. 23 juni 2006

Vrijdag.

Na een geweldig ontbijt gingen de bromfietsen van de aanhanger af. Eindelijk reden we dan voor het eerst op onze Puch's door Salzkammergut, een geweldig gevoel. We vertrokken naar Strobl, Strobl aan de Wolfgangsee in Salzkammergut is een must, geweldig rustig, weinig toerisme, en een heel mooi landschap met uitzicht op het meer. Helaas konden we hier geen uren blijven zitten. Het Fahrzeug museum van Bad Ischl stond nog op het programma. Toen we later bij de blokhut voor het museum aankwamen, werden wij door Ing. Gernot Heigl en zijn vrouw hartelijk begroet. Zij waren helemaal uit Graz, drie uur komen rijden om ons te spreken in het museum. In het museum stonden drie Puchjes, en heel wat Puch en KTM motoren. Ook veel brandweer en leger "Steyr" voertuigen. Een Steyr 100 auto van 1935, en zelfs een Steyr - Puch van 1925. Buiten enkele vliegtuigen, waaronder een SU-22 MA die een snelheid van 1.850 km/uur haalde. Gewoon te veel om op te noemen.

De begroeting voor de blokhut naast het museum

De "Begrussingsabend" in "Zur Wacht" was net bezig en we werden heel hartelijk door Fredy, Pzatzer Franz, Anni en andere Puch vrienden uit Aigen welkom geheten. Ook Boy, Anja, Bert en Gemma waren aanwezig. De "Lindau Musikanten" in lederhozen maakten al snel dat de hele zaak aan het schoenkelen was, en de halve liters "Stiegl" uit Salzburg smaakten prima.

Gezellig aan tafel met onze Oostenrijkse vrienden

d.d. 24 juni 2006

Zaterdag.

Zaterdagmorgen hadden wij nog tijd om 's morgens de "Schafberg" te bezoeken. Deze berg is 1.780 meter hoog en de stoomtrein bracht ons er heen. Wat een geweldige ervaring. De uitzichten waren geweldig. Maar na een uur ging het weer naar beneden. De "Wertungsfahrt" stond nog op het programma. Beneden aangekomen, bezochten we nog "St.Wolfgang. Want "de Weisses Rossl" aan de "Wolfgangsee" moesten we toch gezien hebben. We sprongen weer op onze Puch, en reden naar Gasthof "Zur Wacht".

Een pleintje in St. Wolfgang

Om de 5 min vertrokken twee Puch rijders aan de start, om binnen 1.30 uur het hele parkoers af te leggen. Gelukkig stonden er bordjes op de kruisingen, anders waren we er nooit gekomen. Wat een geweldige organisatie, de jongens van "Zur wacht" hadden het wel voor elkaar in Aigen. Inmiddels was het avond geworden, en het "Wolfgangtal Trio" zorgde ervoor dat de stemming er weer goed in kwam.

d.d. 25 juni 2006

Zondag.

Ook Zondagmorgen was er geen uitslapen bij, want om 9.00 uur knalde een kanonskogel over het feestterrein. Het begin van de toertocht.

De start van de toertocht

Tijdens het Fruhschoppen werden de mensen die mee hadden geholpen bedankt. Alle "hopmannen" van de clubs werden naar voren geroepen. Nu kwam dan toch een einde aan dit super weekeinde. We namen afscheid van de gastclubs en Tegelen leden. Natuurlijk van Anni, Pzatzer Franz, Fredy en de vele leden van "Zur Wacht". Maar we waren nog niet klaar, de "Postalm" stond nog op het programma. Dit ging echt recht de lucht in en de Puch bleef maar lopen.

De weg recht naar boven

We stopten boven op de Almblumenweg, in de omgeving van de Wieslerhütte. We dronken natuurlijk allemaal Almdudler, en vergaten even dat we morgen nog 16 uur over de Autobaan moesten.

Met dank aan Thur Caratie en Hans Sandmann voor de 1050 foto's die zijn gemaakt. Een kleine 700 foto's van onze Oostenrijkers zijn te zien op de site van Hans.

d.d. 3 september 2006

De 18e Tegelentoertocht ging van start op zondag 3 september 2006.

18 rijders uit Den Haag belden vrijdagavond al, dat zij weer veilig bij 't Veerhuis waren gestrand.

De zaterdagmiddag was heel rustig, er was geen toertocht, omdat Ommen niet aanwezig was, en Den Haag naar Arcen ging, om het bier in de brouwerij te proeven. Ook op de zaterdagavond "Beej Coëba" aan de Koningstraat was het rustig. Een tiental, veelal eigen rijders, waren aanwezig op de avond. Deze avond op de zaterdag heeft dus geen zin meer, en zal komen te vervallen.

De eerste Puchrijders arriveren zaterdagavond voor café Schillings.

Voor het uitzetten van de tocht op Zondag hadden wij inmiddels 1100 km gereden. Bij het narijden kwamen wij tot de vervelende ontdekking, dat al de overwegen tot zondagavond waren afgesloten. Dit voor de lijn Venlo-Köln. Hein is zelfs nog naar overgangen in Duitsland gereden, maar ook deze waren afgesloten. Goed dat wij de hele route steeds narijden, want met de hele groep draaien voor een overweg is niet te doen. Het gevolg was dat wij door Venlo moesten met 85 rijders, wat ophield.

Zondag was het slecht weer, steeds wanneer wij aan het rijden waren ging het regenen. Tijdens de stop in "Pont" was het dan weer droog. Het eten ging hier zeer vlot. Verder ging het naar "Velden". Toen wij in de feesttent waren begon het weer te regenen. Maar iedereen amuseerde zich best, met de geweldige muziek. Ook toen wij vertrokken naar Steyl ging het weer regenen.

De stop bij de feesttent in Velden.

Dit was beslist de natste rit sinds 18 jaren. Op het eindpunt wou ook iedereen naar huis, alleen de jongens van Kronenberg en Tegelen genoten buiten op het terras nog van de leuke muziek van Pieter Gubbels.

Hein Poeth 25 oktober 2006


Foto's: Hans Sandmann (tenzij anders vermeld). (Zet je cursor op de foto's voor extra informatie)

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug