tegelenlogo

19e Tegelen jaar

d.d. 12 januari 2007

De 14e clubavond bij Café Schillings werd zeer goed bezocht.

Er was weer voor iedereen wat. Zo waren er onderdelen aanwezig door Loods 41. Een nieuwe clubsticker was gemaakt door Special Prints, en natuurlijk de jaarkalender gemaakt door Hans Sandmann. Hans had de kalender ditmaal in kleur gemaakt, waardoor de foto's nog beter tot zijn recht kwamen.

Hein had een extra boekje over Tegelen gemaakt. Piet Klessens had weer de DVD gemonteerd, in deze film veel zwart/wit opnames met oude auto's.

Hein en het Tegelenboekje.

In de museumhoek stond de MS-50 van Ruud Sijbers, en een erg mooie, vers gespoten DS-50 van Maarten van de Logt uit Reuver. Ook Loods 41 had een "blikkende" bromfiets in de zaal. Cees Vuik had een Custom Puch gemaakt, en vertelde aan de leden hoe hij dit voor elkaar had gekregen.

De 3 Puchjes in de Museumhoek.

Deze Puch werd door Hans van der Sanden, onder groot hilariteit van de zaal, op het einde van de avond verloot. Grapje natuurlijk, want deze Puch is niet te koop.

Hein wijst naar de zg. te verloten custom Puch.

Luc van Dijck en Edwin Maas spraken over het financiële gedeelte. Tibe Buringa en Jos Muiser deden de kascontrole en dit was dik in orde. Ook was er weer een persoon 10 jaar bij de club. Dit maal Fred Kater uit de Boekend, Fred kreeg een erepenning uitgereikt.

Hein, en Cor van Breukelen.

Er waren twee eregasten op de clubavond. Zoals altijd Hans Sandmann, die voor de biemer en de mooie jaarkalender had gezorgd. En Cor van Breukelen van Puch 66, die samen met Hans eens kwam kijken hoe wij het deden in Tegelen. Ook Cor viel van de ene verbazing in de andere, wat een sfeer in Tegelen.

d.d. 6 mei 2007

Tocht naar Grefrath.

Op zondag 6 mei vertrokken wij voor onze voorjaarstoertocht. De Tegelentoertocht verliep over Duits grondgebied. Via Kaldenkirchen kwamen we in het dorpje Bracht. Hier werden foto's bij de Puchdealer gemaakt.

Foto 1.

Vooral in Duitsland zijn de winkels vaak in de 70er jaren stijl behouden gebleven. Zo ook in Bracht, de stickers en lichtbak waren wel sterk verkleurd, maar het was duidelijk dat men hier vroeger Puch verkocht.

Foto 2.

Via Breyel, Lobberich, Wevelinghoven en Oirlich kwamen we in Grefrath. Onze Puch's stonden op het museumterrein en hadden veel bekijks.

Foto 3.

Het museum is geweldig, vooral de speelgoedafdeling had onze interesse. We moesten even wachten voordat we de Marklin, Fleischmann en Roco modelbaan zagen lopen. Maar dit was zeker de moeite waard.

Foto 4.

De tijdelijke tentoonstelling in "Kasteel Dorenburg" ging over "das Volksschulwesen am Niederrhein im 19. Jahrhundert". Het was een heerlijke dag, en de "Jever Pils" smaakte prima.

Website van het Freilichtmuseum

d.d. 17 mei 2007

Hemelrit Kronenberg.

Tijdens "de Hemelrit" op Hemelvaartdag 17 mei 2007, werd in Kronenberg ondanks het slechte weer gereden. De Hemelrit ging voor de 13e keer door, en is inmiddels een begrip voor tweewieler oldtimerliefhebbers, met bromfietsen, motoren en scooters van vóór 1975.

Foto 5.

Meer dan 200 bromfietsen deden mee. Van onze Tegelse club waren 11 Puch rijders aanwezig. Gezien de strenge eisen om een toertocht te organiseren, bleef men rondom Kronenberg rijden en kon men b.v. niet naar Brabant uitwijken, (omdat voor deze provincie dan alles weer opnieuw moet worden aangevraagd).

Foto 6.

Gelukkig bleef het weer redelijk droog en had organisator Math Huys de zaken weer goed in orde. Ook voor de Solex en motoren verliep de tocht voorspoedig.

Foto 7.

2007 is voor Kronenberg een jubileumjaar, het is 75 jaar geleden dat Kronenberg de dorpstatus verwierf. Het hele jaar door zijn er activiteiten wegens het jubileum.

d.d. 9 september 2007

19e Tegelentoertocht.

Ondanks dat de wetgeving over de meerijdende verkeersregelaar steeds moeilijker wordt (lees onoverzichtelijk), was de negentiende toertocht weer geweldig goed verlopen. Het afzetten van de kruisingen verliep bijzonder goed. Bijna alle regelaars, reden vooraan in de stoet mee wat de veiligheid ten goede kwam. De automobilisten stopten altijd.

Foto 8.

Er is wel een verschil of de je met 74 of 124 rijders bent. Met 74 rijders kunnen de verkeersregelaars een volgende kruising veel sneller afzetten, en dat was op de 9e September het geval. Ook het weer, en vooral de sfeer was geweldig. Inmiddels kennen we elkaar 19 jaar, en weten de rijders hoe het in Tegelen eraan toe gaat.

Foto 9.

Hans van der Sanden had deze toertocht uitgezet. De tocht verliep helemaal over Nederlands grondgebied. De stop in Roggel waar we soep en gehaktballen konden krijgen, verliep heel vlot. Binnen 20 minuten had iedereen gegeten, en van de koopzondag hebben we niets gemerkt. We hadden parkeerplaatsen genoeg, en natuurlijk ruim voldoende plaatsen op het terras.

Foto 10.

Ook op de tweede stop in Beringen was er plek genoeg op het terras. We kregen veel opmerkingen over de mooie landelijke route. Dit werd later op de DVD van Piet Klessens bevestigd.

Hein Poeth 5 oktober 2007


Foto's: Hans Sandmann en Hein Poeth. (Zet je cursor op de foto's voor extra informatie)

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug