tegelenlogo

1e Tegelen Toertocht

d.d. 27 augustus 1989

Verleden jaar had een vriend zomaar een oude Tomos gekocht. Wat hij er mee ging doen wist hij nog niet. Ik vond de Tomos zo mooi dat ik hem meteen heb over gekocht. Na precies 20 jaar had ik weer zo'n scheurijzer (mijn eerste Puch kocht ik op 7-9-1968, voor f 75,-). Mijn broer Frank Poeth kreeg het Puch virus ook te pakken, en vond een mooie gele Skyrider. Ook vonden we bij toeval het adres van Rinke. Deze stuurde ons meteen een uitnodiging voor de 9e Puch- Tomos Meeting in Breda.

Dit vonden we zo'n goed idee, dat we ook zo'n Meeting in Tegelen wilden organiseren. Dit bleek heel moeilijk te zijn, in totaal hadden we slechts 13 Puch's. Maar op 27 Augustus 1989 waren er maar 6 Puchs rijklaar, dus wij maar wachten. Toen gebeurde het: er kwam een mooi, oud V.W. busje, en karretjes, karretjes met Puch's bij het station van Venlo voorrijden, Breda was er!

foto1

Met totaal 17 bromfietsen, de dag kon niet meer kapot. Om twee uur werd er gestart voor een Toertocht, naar het kasteeldorp Kessel aan de Maas. Hier aangekomen hielden we een koffiestop van een uur. Elke deelnemer kreeg het 1e Puch-Tomos vlaggetje, gesponsord door onze Puchdealer Jo Breuer uit Tegelen.

De tocht ging over een pontveertje, verder door de dorpjes Beesel, Reuver, Ronkenstein en Belfeld. Bekijks hadden we genoeg en Limburg moet er beslist nog aan wennen. Het eindpunt was Café Sinter Merte, aan de St Martinusstraat te Tegelen. Hier gingen de brommers achter vlaggetjes en kon men een bezoek aan de Tegelse Kermis brengen.

foto2

Volgend jaar komt er beslist een 2e Puch-Tomos Meeting in Tegelen.

Breda bedankt.

Jaren lang heeft Rinke Horemans, Patrick Niewerth, Johan Kruis, Mark Rietveld, Herman v. Dongen, Joost Emke maar vooral Rob Stuurman dit blad gemaakt in Breda.

Het waren heerlijke tijden, met dank aan Hans Sandmann voor het verwerken op deze Site.

Hein Poeth.

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug