tegelenlogo

20e Tegelen jaar

d.d. 18 januari 2008

Tegelse clubavond grandioos.

De Tegelse leden hadden zoveel materiaal meegenomen, dat het leek of er een bom was ingeslagen. De tafels lagen vol met folders, onderdelen en ander Puch materiaal. Daarbij kwam nog de museum-hoek, die ditmaal het thema Tomos voerde.

De Tomos-museumhoek.

Gasten waren Ton Meeuse en Cor van Breukelen die natuurlijk over het prachtige Tomos boek spraken. Ing. Gernot Heigl, Piet Klessens en Hein Poeth hadden weer een dvd samengesteld, met origineel Puch film materiaal, die zeer goed ontvangen werd.

Het programma wordt door Hein aangekondigd.

Wim Wolbertus, Jos Muisers en vooral Hans van der Sanden verzorgde de loterij met vele leuke prijzen. Hoofdprijs was een boek van Bromfiets, en dit boek ging naar Tibe Buringa.

De hoofdprijs, het Tomosboek ging naar Tibe Buringa.

Er bleken nog twee gelukkigen te zijn, Boy Engelbert en Erik Holthuizen waren 10 jaar bij de club, en kregen een erepenning uitgereikt.

De erepenning van Boy Engelbert.

Ook werden Tibe Buringa en Thur Caratie naar voren geroepen, omdat hun club "De Bokkeriders" 10 jaar jong was. Proficiat ook aan de andere leden van deze club.

De Bokkeriders hebben nu een nieuwe site http:/bokkerider.k-4u.nl/

De onderdelenstand van PietParts uit Neer.

De onderdelenverkoop op het einde van de avond, bij PietParts uit Neer, verliep zeer voorspoedig. Kortom een geweldige Limburgse avond, met dank aan iedereen die er aan heeft meegewerkt.

d.d. 11 mei 2008

Al weken lang was er de nodige reclame gemaakt voor hun feestprogramma in Steyl. Van 7 tot 18 mei 2008 vonden de activiteiten van Stijlvol Steyl plaats in het feestpaviljoen.

De Puchjes in het feestpaviljoen.

Naarstig werd voor 11 Mei nog een programma gezocht, en al vrij snel werd de Puch- en Tomosclub, de Modelautoclub EMAC, en ook de Modelboten club Aegir gevraagd een show in de feesttent te organiseren.

De stand van de beide modelbouwclubs.

Wat een geweldige show, maar waar bleef het plubliek. Het publiek kwam die middag niet opdagen omdat de uitnodiging voor de show alleen in de Tegelse Courant was aangekondigd.

Een deel van de stand van de Puch- en Tomosclub Tegelen.

Dat wil niet zeggen dat de sfeer er onder leed. De samenwerking tussen de verschillende clubs bleek uniek, en zeker voor herhaling vatbaar.

Even tijd voor een rondritje.

Hein en nog 12 rijders maakten een rondje door het Nettental. Via de Gladbracher Bruch, de Witt See, kwamen we aan de Poulvensee waar heerlijk gegeten werd.

d.d. 12 september 2008

Na bijna twee jaar heen en weer bellen en mailen, zouden de Oostenrijkers in twee groepen aankomen. Op Vrijdag 12 september verwachtten we de grootste groep vanuit Gaspoltshofen. Zij kwamen met de trein, de rijders sliepen in Hotel American in Venlo. Er volgde een hartelijke begroeting vooral met Roman en Frans waarmee we heel wat telefoontjes hadden gehad. Het bleek dat Gaspoltshofen enkele hoge gasten mee had genomen. De Burgemeester van Gaspoltshofen hoogst persoonlijk was aanwezig en reed natuurlijk ook Puch. Tevens was de hoofdcommissaris van Politie aanwezig, deze was zéér onder de indruk van de manier waarop we tijdens de toertocht het verkeer regelden. Vooral op de zaterdag, toen de 15 BMW motoren van het BMW Motorbegeleidingsteam hun werk deden.

Het BMW Motorbegeleidingsteam.

d.d. 13 september 2008

De groep uit Bad Ischl was zaterdagmorgen met twee busjes gekomen, de vrachtauto kwam bijna gelijktijdig aan bij Hotel Campernile. Na de hartelijke ontvangst op de parkeerplaats en in de koffiebar van het Hotel, gingen Frank en Hein weer snel terug naar Tegelen, want er was nog heel wat werk te doen. In Tegelen stond Hans Sandmann al op de stoep. Na de ontvangst ging het naar het stadhuis van Tegelen. De museumhoek kwam weer eens van pas, en er werd zo goed als het ging opgebouwd door Luc, Edwin, en Frits. Hay, Petra, Karin, en René bemanden de volgauto.

Hotel American in Venlo.

Hans Sandmann ging op een Tomos van Hein de Oostenrijkers in Hotel American ophalen. Dit samen met Frank Poeth en Jos Muisers. Hans v.d. Sanden en Geerd Huys deden de groep van Bad Ischl vanuit Hotel Campernile naar het Stadhuis begeleiden. In het draaiboek was elke dag, elk uur beschreven en dit klopte perfect. Het bleek een geweldig gezicht toen al die 43 Oostenrijkers op het plein stonden, daarnaast kwamen nog eens 15 BMW rijders.

Het stadhuis van Tegelen.

En het publiek was zaterdag ook talrijk aanwezig, mede doordat het weekmarkt was. De ontvangst door Ramon, Luc, Frank, Hein, Edwin, Alfred -Roman en de burgemeester van Gaspoltshofen verliep heel vlot in het stadhuis. De koffie en vlaai smaakte de Oostenrijkers en ook het BMW team uitstekend. Wij bezochten Brouwerij de Vriendenkring in Arcen. De Oostenrijkers vonden dit geweldig. Zij ontdekten zelf hun plaatselijk biermerk, die in een mok aan het plafond hing. Vooral de Haagse Puchs die aanwezig waren werden uitvoerig bekeken.

De ontvangst van de Oostenrijkers in het stadhuis van Tegelen.

d.d. 14 september 2008

Zondagmorgen om half 7 uit de veren. Het ontbijt hebben we deze morgen dus maar overgeslagen want we kregen toch koffie en vlaai, ter gelegenheid van onze 20e toertocht in het Veerhuis. De opkomst tijdens de zondag was geweldig, 162 Puchs hadden er nog nooit op het plein gestaan.

Het plein in Steyl beleefde een grootse opkomst van Puch/Tomosrijders.

Zo vertrokken we met 158 man richting Duitsland. We reden door Herongen en Hinsbeck naar onze eerste stop aan de Quellen See. In 70 minuten hadden we allemaal warm gegeten. Wat een feest, iedereen zat aan tafel kris kras door elkaar. Zo zat een Oostenrijker naast mensen uit Den Haag en Tegelen. Er waren zelfs Belgische rijders aanwezig.

Er heerste een prima sfeer onder de diverse groepen.

Via Breyell, Bruckrath, Alst en andere kleine dorpjes reden we naar Landhotel Borner Mühle, voor een tweede stop. Ook hier zaten we weer gezellig bij elkaar, op het terras. Wat een sfeer, wat een weekeinde.

De Haagse groep op het terras bij Landhotel Borner Mühle.

Zelfs voor de tombola met leuke prijzen bleven vele rijders wachten.

Het was een echte prijzenregen tijdens de tombola.


Gezien de vele positieve e-mails na de toertocht, mogen we zeggen dat deze 20e toertocht bijzonder goed geslaagd is.

Hein Poeth 30 november 2008


Foto's: Hans Sandmann, Hein Poeth. (Zet je cursor op de foto's voor extra informatie)

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug