tegelenlogo

21e Tegelen jaar

d.d. 16 januari 2009

Tegelse clubavond weer zeer gezellig.

Het veelzijdig programma van de Tegelen clubavond werd weer keurig door Hein Poeth verzorgd. Luc van Dijck en Hans v.d.Sanden bespraken de notulen en het jaarverslag. Piet Klessens had weer een dvd samengesteld. Tijdens de tombola had Piet Klessens zelfs 10 dvd's van de 20e Tegelen toertocht beschikbaar gesteld.

Hein verzorgd zoals altijd weer de clubavond.

Er waren ditmaal ter gelegenheid van het 20e Tegelen jaar extra prijzen te winnen, waarvoor we de sponsoren Gemeente Venlo, K & S motoren, Reiffen Timmermans, Bart Faassen Tuincentrum, Graddus Krops Puch onderdelen, en Luthart modelbouw van harte willen bedanken.

Het trekken van de winnende nummers tijdens de tombola.

Hans Sandmann voorzag onze club weer van een nieuwe jaarkalender. Jos Muisers had een button gedrukt, met 20 jaar Tegelenclub erop.

De 20 jaar Tegelse Puch en Tomosclub button.

Heel leuk was dat Hans Bronkhorst in zijn speech vele positieve opmerkingen maakte over de Tegelse Club (zie films op de site van Hans Sandmann). Hans Bronkhorst en Hans Smiert hadden ook geweldige onderdelen mee.

De onderdelen van Hans Bronkhorst.

Het bestuur van de Tegelse club deed het enorm veel deugd dat Hans Sandmann al 20 jaar voor onze club foto's maakt, een geweldige prestatie.

De zojuist uitgereikte erepenning.

Hans kreeg van de club een erepenning aangereikt.

De Tegelse erepenning.

Ook dit jaar lagen de tafels en de museum hoek weer vol Puch informatie. Thur Carati had zelfs de laatste nieuwe Puchboeken ter inzage mee.

Geert Huijs bezig met zijn oude radio's en bandrecorders.

Geert Huijs is verzamelaar van oude (Philips) radio's en bandrecorders. Hij had bandrecorders mee die de hele zaal van 60-er jaren muziek liet genieten.

d.d. 17 mei 2009

Bezoek aan een grote onderdelenmarkt in Neer.

Ondanks het slechte weer waren er een tiental rijders op 17 Mei naar Tegelen gekomen. De sfeer in deze kleine Limburgse groep was er niet minder om. Zeker toen de 4e Loco-burgemeester van Venlo, Dhr Ramon Terstoote ons kwam bezoeken en ging proeven van de Almdudler die wij speciaal voor deze gelegenheid hadden ingekocht.

De Tegelse rijders bij het Veerhuis.

De liefde voor techniek werd meteen duidelijk, toen de wethouder begon te vertellen over zijn VW Kever en de VW- Euro bijeenkomsten die hij heeft georganiseerd in Nederland, maar ook zelfs in Oostenrijk. Ook stemde hij weer toe, de ontvangst te regelen voor de vijfde groep Oostenrijkers, die dit keer wellicht uit Satteins komen. Het is natuurlijk afwachten of deze groep van Albert Brenner, het allemaal rond krijgen, want geloof me het is een hele onderneming om naar Tegelen te komen. Volgens afspraak werd Ramon Terstoote de foto van het oude tankstation "Breuer:" aangeboden, waarop zijn VW kever, naast de Puch's van Frank, Hein en Roland te zien waren.

De Loco-burgemeester van Venlo, Dhr Ramon Terstoote ontvangt de foto van het oude tankstation Breuer.

Na het uitzwaaien van de wethouder, reden wij richting Neer, waar voor de 3e keer een grote onderdelen markt was opgezet. Ongelooflijk, een complete feesttent was verrezen, door de vele vrijwilligers van "BC. t Prónkstjök"

De Tegelse club had een mooi plaatsje voor het paviljoen gekregen.

Wij als Tegelen club kregen een mooi plaatsje voor het paviljoen. Thur Carati was met een groepje uit Heerlen gekomen, en het was leuk deze groep in Neer te ontmoeten.

Thur was met een groepje uit Heerlen aanwezig.

Ook voor het eten was prima gezorgd. En wij danken "BC. t Prónkstjök" voor de fantastische en gastvrije ontvangst. De regen hield op, en het was goed vertoeven op het terras. De tocht verliep daarna via Roemond terug naar "t Veerhuis". Het was weer een zeer geslaagde dag.

d.d. 11 september 2009

Onze 21e Tegelentocht werd op 13 September verreden. Ook dit maal zouden er weer Oostenrijkers komen. Het zou dan de 6e groep Oostenrijkers zijn die we ooit in Tegelen hebben ontvangen. Het was tot op het laatste moment onduidelijk of ze kwamen. Doordat de VW-Bus van de rijders uit Satteins het nodig vond om op 3 cilinders te gaan rijden stonden ze 8 uur langs de snelweg. Maar waar laten we de Oostenrijkers die na tien uur nog op de camping wilden?

De Oostenrijkers werden door de Haagse groep perfect opgevangen.

Geen probleem de groep van Hans Bronkhorst en Nick Schoemaker was al aan het feesten, en toen wij bij de slagboom van de camping kwamen stond aan de andere kant al een lege bus klaar. Voordat de Oostenrijkers door hadden wat er gebeurde, was al hun bagage overgeladen in de andere bus. Binnen een mum van tijd stond hun tent bij de Haagse groep. De Haagse Puchrijders hebben zich het hele weekeinde over deze jongens ontfermt.

d.d. 12 september 2009

Zaterdag kwamen Albert en Heinz in Venlo aan. Zij waren prima op tijd en werden bij huize Poeth ontvangen met Limburgse vlaai. Later op de middag regelde Luc en Hein de ontvangst voor Satteins en Den Haag. Er werd nog een tombola georganiseerd en de sfeer zat er weer goed in. Het was een leuk verbroederingsfeest bij café Schillings.

In café Schillings was de sfeer opperbest.

d.d. 13 september 2009

Tijdens de 21e toertocht werd speciaal aandacht besteed aan het feit dat de DS-50 dit jaar 50 jaar jong werd. Maar we hebben maar 4 Puch DS-50 rijders bij de Tegelse club. Eric Holthuysen had zijn DS-50 al de hele dag bij het Veerhuis laten pronken. Dan hadden we er tenminste één staan. Gelukkig kwam Hans Katzenmaier ook, en stonden er al twee DS-50 bromfietsen. Den Haag, maar ook Satteins hadden DS bromfietsen mee genomen. Zodat binnen een mum van tijd een tiental DS bromfietsen in een rij stonden.

Een mooie rij DS-50's.

Met dank aan de rijders. Wethouder Ramon Testroote uit Tegelen verzorgde het startschot en het BMW- Motorbegeleidingsteam Nederland loodste de stoet veilig door Limburg.

Hein Poeth 17 oktober 2009


Foto's: Hans Sandmann, Geert Huijs en Hein Poeth. (Zet je cursor op de foto's voor extra informatie)

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug