tegelenlogo

22e Tegelen jaar

d.d. 22 januari 2010

Tegelse clubavond weer zeer gezellig.

Met pothelm, Puchdas, gitaar en leren jas kwam Gerard Kuitens uit Baarlo onverwacht achter de bar vandaan. Hij had voor de Tegelse club speciaal een lied geschreven, "de Puch Blues". Die ging er in als koek. Natuurlijk zat de sfeer er toen goed in. Het werd een feestelijke avond, en dit was niet alleen omdat de "vastelaovend-vereniging Den Oeles" de zaal zo mooi versierd had.

Gerard Kuitens vertolkt hier zijn lied de Puchblues.

We hebben in Tegelen al veel Puchjes tijdens de jaarlijkse avond in de zaal gehad. Maar nog nooit 4 Puchs die tegelijk te koop werden aangeboden.

De 3 te koop staande Puchjes en een Tomos.

Het was ook voor het eerst dat Luc van Dijck bromfietsen per opbod ging verkopen. Dit bleek geen succes en werkt niet in Tegelen. Toch gingen al de Puch's op het einde van de avond naar een andere eigenaar.

Edwin werd de gelukkige eigenaar van dit Puchje.

Het bleek dat Edwin Maas en Luud Gorrisen 10 jaar clublid waren, zij kregen een erepenning uitgereikt. Er werden dit maal zelfs twee dvd's vertoond. Een door Hein en Piet Klessens samengestelde Puch-film en de dvd van de Venlosche video club. www.rbcc.nl.

Gerard Kuitens geeft een toelichting op de te vertonen video.

d.d. 5 juni 2010

Oldtimer Toertocht - Show in Steyl.

Steyl Promotion poster.

Het was inmiddels de 11e editie van het zomertreffen voor oldtimers in Steyl. Al jaren bezochten we dit geweldig auto treffen. Maar nu werd het treffen dan ook uitgebreid met oude motoren en bromfietsen. De Tegelse Puch club was die zaterdag volop aanwezig.

De stand van de Tegelse Puchclub in de tent.

De sfeer in en rond de tent was ondanks de hitte geweldig. We zaten in de feesttent bij elkaar aan de tafel voor de koffie en Limburgse vlaai.

De Puchjes worden weer op de film gezet.

Voordat we vertrokken moesten we de pers nog even te woord staan. Meerdere vertegenwoordigers van dagbladen waren aanwezig. Hein gaf maar weer eens een interview weg. Dit maal voor de zieken- en bejaarden omroep. Daarna kwamen de fotografen van de Tegelse courant.

Een tussenstop onderweg.

Om 12.30 uur werd er vertrokken. Er kon voor 35 km /60km en 75 km worden gekozen. De route stond perfect op papier. Tijdens de overtocht op het veerpont werd nog volop gelezen. Verder ging de tocht naar Schandelo. De route ging verder naar Venlo. Maar omdat in dit gedeelte geen leuke stop was voorzien, en wij geen zin hadden om Venlo te bezoeken werd besloten om in "Jagersrust" een koffie en vlaai stop te nuttigen. Daar waren we wel aan toe.

Even tijd voor een kopje koffie/thee en vlaai.

Terug in Steyl speelden er twee bands de "Timblershop' en de "Bootlag".

De Puchjes, Zundapps en Kreidlers stonden hier gebroederlijk bij elkaar.

Vooral de band "Timbershop" was perfect. We zijn hier extra voor gebleven, vooral de fluit klonk prachtig en je dacht dat je in Ierland zat. Ook de barbecue bleek een succes en werd door 60 mensen bezocht. Kortom degene die er niet bij is geweest heeft heel wat gemist.

Even nagenieten in de feesttent.

Volgend jaar is er zeker een tweede "Vriendenkring"motor/bromfiets tocht.

d.d. 12 september 2010

22e Tegelen Toertocht.

Alleen onder de grote parasols zaten we droog.

Het was de langste en tevens natste tocht die in Tegelen was verreden. Tijdens de 22 jaar hebben we drie keer een natte start gehad, maar daarna werd het altijd droog. Tijdens de 22e tocht vertelde de buienrader dat het vanaf 12.00 uur droog zou worden. Wij hebben er niets van gemerkt, regen en nog eens regen.

Regen en nog eens regen.

Gelukkig was het op de stop lekker warm. De meeste mensen genoten ondanks de regen van het prachtige landschap. De tocht was 83,5 km lang, maar dit bleek voor niemand een probleem te zijn. De stop was in "Zur Kapelle an der Heide-Niederkrüchten-Overhetfeld-Elmpt", wat een naam. Zij hadden het terras en de zaal voor ons vrijgehouden. Vanaf het terras zouden we snel aan het buffet kunnen aanschuiven. Maar door de regen werd alles omgezet en stond het buffet nu wat onhandig. Toch had iedereen binnen 45 minuten gegeten en ging men terug naar Nederland.

De stop in Zur Kapelle an der Heide-Niederkrüchten-Overhetfeld-Elmpt.

De start bij "Zur Kapelle" was droog, maar we zaten nog maar nét op de bromfiets of de regen kwam weer naar beneden. Leroy Klessens bemande wederom de volgauto en moest één Puchrijder ophalen met pech. De Puch kon nog geen 30 km per uur rijden. Deze rijder hield de stoet in het midden steeds op. Dit bleek ook het enige pechgeval te zijn voor die dag. Wij reden door Boukoul en Asselt. Via Leeuwen, Horn, en Buggenum kwamen we uit in Neer. Een prachtige route langs de Maas met mooie uitzichten. In Neer was het gelukkig in het "Raodhoes" lekker warm en zaten we op twee verdiepingen gezellig bij elkaar aan de koffie.

Even overwogen we vanwege het slechte weer de route alsnog in te korten, door het veerpont in Baarlo te nemen. Maar we besloten toch de hele route te rijden. Dit bleek een goede keuze; de trage Puchrijder had de veerpont wél genomen. Maar door het drukke scheepvaartverkeer kwam hij veel later aan in Steyl dan de overige rijders.

Hein Poeth 30 november 2010


Foto's: Hans Sandmann, Hein Poeth. (Zet je cursor op de foto's voor extra informatie)

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug