tegelenlogo

23e Tegelen jaar

d.d. 14 januari 2011

18e Tegelen clubavond grandioos met veel actie.

Het organiseren van de Tegelse clubavond is altijd een heel gebeuren.

Cor van Breukelen was met zijn zoon helemaal vanuit Utrecht gekomen en sprak volop over de productie van de nieuwe Puch-modellen, en had de originele tekeningen meegenomen, evenals drie modellen die, op het verfwerk na, klaar waren. Cor kreeg de zaal muisstil, wat een werk om zo'n bromfietsje te maken! Ze zijn gewoon geweldig geworden. Met o.a. de rode kilometer tellerwijzer, vering in de wielen, en met nu de juiste tankdop erop. Het was een hele eer om Cor aanwezig te hebben in Tegelen.

Het was weer gezellig druk.

Wij zijn ook de eerste club in Nederland die de modellen mocht zien. Cor had ook foto's van de productie in China, allemaal handwerk. De foto's werden vertoond op het grote scherm. Na Cor kwam de DVD, die weer door Hein Poeth en Piet Klessens was samengesteld.

Daarna sprak Wil Hoen over de Steyl Promotion van 4 juni 2011. Het gaat weer een leuk bromfietstreffen worden, waarbij ook andere bromfietsclubs welkom zijn.

Een van de drie miniatuurmodellen die Cor had meegenomen.

Het doet ons plezier dat Hans v.d. Sanden dit jaar ook 10 jaar lid is en jullie weten inmiddels wel dat Hans heel wat meer doet dan alleen maar de Tegelse toertocht uitzetten. Omdat we zo vaak naar Duitsland gaan kreeg Hans v.d.Sanden als grap ook een nieuw (jeugd)paspoort.

Luc van Dijck besprak het jaarverslag en Edwin Maas sprak over het financiële deel van de club. Zeer verheugend is dat Hanneke Eggels zich spontaan aanbood om de kas te gaan beheren in 2012.

In het midden Piet van de Kuil de oudste Puchrijder uit Den Haag.

Het bleek dat wij deze avond nog een gast hadden, de oudste Puchrijder uit Den Haag. Kanarie Piet was samen met Hans Bronkhorst meegekomen. Een klokje en flesje wijn als aandenken waren hier zeker op hun plaats. Hans Bronkhorst had weer leuke hebbedingetjes meegebracht.

Ben Schoemaker vertelde over zijn jeugd in Den Haag

Maar voordat de onderdelenverkoop begon deed de derde spreker zijn woordje. Ook nu weer was de zaal muisstil. Ben Schoemaker woont al jaren in Tegelen, maar zijn roots liggen in Den Haag. Hij sprak heel boeiend over het uitgaansleven, Willeke Alberti, Radio Veronica en de TV zender op de zee, met Mr. Ed, het sprekende paard. De Jumping Jewels was de band die Ben het meeste heeft bezocht.

Al met al een clubavond die zelden zo gezellig en vlot is verlopen. Met dank aan iedereen die eraan heeft meegeholpen.

d.d. 12-16 mei 2011

Bezoek aan 20 jaar Puch club Graz én 10 Jaar Puch-club Gaspoltshofen.

Tijdens 5 dagen hebben 10 rijders van de Tegelse club heel wat mooie Puchjes gezien. De ontvangst was overweldigend. "Tegelen" blijkt overal op handen te worden gedragen. Dit hebben we door hard werken in al die jaren opgebouwd en hier kunnen we met recht trots op zijn. We vertrokken op 12 mei met enkele auto's naar Gaspoltshofen. De ontvangst in "Station 5" door Roman en andere bestuursleden van MSV- Gaspolthofen was meer dan hartelijk. We hadden ons hotel in Wolfsegg, maar voor dat we hier aankwamen, gingen we nog bij de Burgemeester Herr Wolgang Klinger eten.

Burgemeester Klinger, Claartje, Rob en Jos in Gasthof Klinger.

De volgende morgen waren we weer vroeg uit de veren en gingen we met auto en aanhanger naar de "Puch stad" Graz. We hadden afgesproken bij het pension. Gernot Heigl, Egon Meierhofen en andere leden van Puch-club Gratkorn/Graz stonden ons hier al op te wachten.

Aankomt bij het Früstucks-Pension in Graz.

Het is 20 jaar geleden dat de Tegelse Puch-club een vriendschappelijke band met deze Puch-club aanging. Wat de Puch-club uit Graz in deze 20 jaar niet heeft kunnen bereiken, lukte de Tegelse rijders in één dag. Wij mochten met de bromfietsen over het fabrieksterrein van Magna-Steyr-Puch rijden. Een bijzondere ervaring, die dankzij Ing. Gernot Heigl en Reiter Siegfried is gerealiseerd.

Stop voor het Johann Puch standbeeld op het Magna-Puch werk in Graz.

Uiteraard bezochten wij het Johann Puch museum, waar de voorzitter van de Puch-club, Werner Supp en Karelheinz Rathkolb van het museum, ons begeleiden. Het museum is gelegen op het oude Puch terrein in hal C naast het Magna Steyr-Weltraumtechnik. (Puch brandstofleidingen voor de Ariane raket). In de toekomst zal het museum naar het gebouw ernaast verhuizen. Hal P dus, waar vroeger de productie van de Pinzgauer plaatsvond.

Voor het Puch museum, v.l.n.r Karelheinz Rathkolb, Hanneke, Werner Supp, Gernot, John, Jos, Thur en Egon.

Verder ging de tocht door Graz naar de Thalersee waar het goed vertoeven was. Tijdens de clubavond, wederom in "Zum Grunen Baum", schoven heel wat leden van de club uit Graz mee aan tafel. De dag daarna gingen we weer terug naar Gaspoltshofen, waar de onderdelenmarkt helaas al afgelopen was. Om 15.00 uur verzamelden we ons voor een toertocht door Gaspoltshofen naar Meggenhoven.

We beklommen de Ödberg en lieten de bromfietsen (zonder slot) halverwege staan.

Roman reed voorop en heel wat leden van Gaspoltshofen deden mee. Een stop bij het Gipfelkreus op de Ödberg was een belevenis. Koffie, cake en bier werden mee de berg op gesleept naar het uitzichtpunt op 692 meter hoogte. Zo moet Oostenrijk volgens ons dus zijn! Tijdens de terugreis stopten we nog even bij het privé-museum van Elfriede en Alois Schmalwieser. Het toeval was dat Hein voor de feestavond zijn film over de Puch 250 TF van 1950 "Altes Blech-Junge Liebe" hier kon draaien. Na de film werden de cadeaus verdeeld. Zo kreeg iedereen een boek van de gemeente Gaspoltshofen.

Zondagmorgen was het dan "Frühschoppen", een Puch-show (bij Ford dealer Danner), gevolgd door een rondrit, die door dat het slechte weer koud aanvoelde. We hadden natuurlijk geen handschoenen meegenomen.

Frühschoppen bij Ford dealer Danner.

Er waren een 12-tal, vooral kleine, clubs uit Oostenrijk aanwezig. Deze kregen allemaal een aandenken. Tevens een 20 tal prijzenpakketten, waarbij John Schins en Hans v.d. Sanden van de Tegelse club ook een prijzenpakket mochten ontvangen.

Hans v.d.Sanden krijgt een prijzenpakket van Frans Gugerbauer. Voorzitter Roman Allmansperger deed die dag de presentatie.

De Puch-bromfiets die verloot werd, bleef helaas in Oostenrijk, hij bleek bij toeval in de Haagse kleur te zijn gespoten. Na een geweldig feest en een geweldig weekeinde, vertrokken we dan weer voor de 10.5 uur lange rit richting Tegelen. Dit is dan zo'n weekeinde waar je nog lang over zult napraten.

Natuurlijk is dit verslag maar het topje van de ijsberg. Voor meer info zie de foto's op deze site. En op de site van MSV- Gaspoltshofen. https://picasaweb.google.com/MSVPuch/Treffen2011#

d.d. 1 juni 2011

2e Steyl Promotion 2011.

Het was voor de tweede maal dat de Steyl-Promotion voor bromfietsen en motoren werd georganiseerd. De groep met Hein Poeth, Fred Paffen, John Mirkens, Huub Beckers, Jos Engels, Camille en Leny Schyns werd nog verstekt door Rob en Hanneke Eggels. Zodat we dus met 14 verschillende bromfietsen vertrokken.

Puchjes voor de feesttent in Steyl.

De organisatie had een prachtige tocht uitgezet en het was zeer goed vertoeven bij Kessel aan de Maas. Het weer was de hele dag prachtig en Huub Beckers won met zijn gele Puch de 3e Prijs. Een ventilator die iets te groot was voor achter op het rekje. Dus deze ventilator zullen we tijdens de tombola van de Tegelse clubavond in januari wel tegenkomen.
Meer info op http://www.vriendenkringsteyl.nl/steylpromotionuitgebreid.html#Steylpromotion2011

Wachten voor het veerpont in Kessel.

d.d. 11 september 2011

23e Tegelen Toertocht.

Voor ons uit Den Haag is er maar 1 hoogtepunt van het jaar ‘de Tegelenrit ‘. Sommige zijn al donderdag op onze camping in Baarlo maar wij starten vrijdag met vier man, Bennie, Piet, Rob en Hans. De Puchjes worden ingeladen en 13.00 uur richting het zuiden. Hoera om 15.30 uur zijn we er. Eerst het clubhuis opbouwen, een tent waar we alles in doen, eten drinken en lachen met natuurlijk een foto van onze overleden vriend Peter, slapen doen we ergens anders. Bennie in een tentje en wij in een camper.

Bennie, Hans, Piet, en Rob, op de camping in Baarloo.

In de morgen bakt Piet een eitje met spek en Henk en Riet uit Utrecht zetten heerlijke koffie en thee, dus elke dag kunnen we er weer stevig tegenaan. Vier Oostenrijkers stonden ook bij ons en het is echt lachen met die gasten.

2 van onze Oostenrijkse vrienden.

Zondag om 9.30 uur richting het Veerhuis maar eerst met de pont overvaren. 80 man/vrouw hadden zich verzameld en Hein en z’n maten hadden een prachtige rit uitgezet door het Limburgse landschap. Onder begeleiding van drie motoren reden we een prachtige rit en op Nick z’n Puch zat een foto van Peter, die reed dus ook mee.

Hans geeft nog wat aanwijzingen betreffende de Toerrit.

Het hele weekend geen druppel regen. Maar toen we terug kwamen stapelde de wolken zich op .We waren maar net op de camping toen het begon te regenen. Wat hebben wij geluk gehad. Toen met z’n allen naar het wok-restaurant om lekker de dag af te sluiten. Maandag alles weer inpakken en lekker naar huis.

Onze 2e stop in Grashoek.

Tot volgend jaar.

Hans Bronkhorst-Delfgauw.

Hein Poeth 22 december 2011


Foto's: Hans Sandmann, Hein Poeth. (Zet je cursor op de foto's voor extra informatie)

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug