tegelenlogo

25e Tegelen jubileum jaar

d.d. 15 januari 2013

20e Tegelen clubavond.

De 20e Tegelen clubavond was op 15 januari. De zaal bij café Schillings in Tegelen was zoals elk jaar als Puch en Tomos museum omgebouwd.

Piet bij opbouwen zaal.

Wat een leuke sfeer, en het bestuur werd helemaal in de watten gelegd.

Luc van Dijck en Bart Faassen hebben het woord.

25 jaar Puch club Tegelen is een hele tijd. We hebben het toch maar mooi vol gehouden. Met dank aan iedereen die ons al die jaren heeft gesteund. En dat zijn er in die jaren heel wat. Er bleken die avond 6 jubilarissen te zijn. Hein, Bart, Frank en Roland waren al 25 jaar lid.

Hein, Bart, Frank, Roland, Thur en Tibe krijgen een aandenken.

Tibe en Thur rijden ook al 10 jaar mee. Er waren sprekers waaronder Cor van Breukelen, en Willem Kurstjens. Vele gasten waren van ver gekomen zoals; Olga Kat, Hans Sandmann, Frank Klessens, Hans Gommans.

Hans, Frank en Luc voor de fotograaf Sandmann.

Er was weer een Puch-film en zelfs een muziek Quiz, die goed aansloeg. Voor de tombola waren extra mooie prijzen te winnen.

John heeft prijs tijdens de tombola.

Het Puch DS-50 volkslied werd door Jan Rouleaux gespeeld op accordeon. Dit deed de rest.

d.d. 8 september 2013

25e Tegelen Toertocht.

Vrijdagavond was de Night Before in Tegelen en 22 Haagse Puchjes stonden naast de muziektent van Chris Jagger (broer Mick Jagger) in Tegelen. Chris speelde perfect, natuurlijk niets van de Stones, maar heel andere muziek. We maakten een tochtje per Puch door Tegelen en vertelden de geschiedenis van het uitgaansleven; zoals de Harmonie zaal met de optredens van de Outsiders.

Studio B.

We bezochten zaterdagavond de jongens van Den Haag op de camping.

De camping.

Zondagmorgen. Wethouder Ramond Testroote en Hans v.d Sanden deden hun woordje en het was droog. De sfeer was als vanouds; super gezellig, rustig rijden met je helm op door de leuke dorpjes.

Bij Het Veerhuis.

Het lopend buffet in Harmoniezaal Soranus in Boukoul was eenvoudig maar af.

De stop bij zaal Boukoul.

In Melick bij de molen was de tweede stop. Hier konden we heerlijk van de koffie en vlaai genieten op het terras.

 De molen van Melick.

Terug in het Veerhuis konden we ook hier heerlijk op het terras vertoeven. Iedereen kreeg de poster en jubileum sticker aangeboden door de club. Wat een prachtig jubileum feest. We hebben het blijkbaar verdiend, ook gezien het leuke cadeau van de Bokkeriders.

Het Veerhuis eindpunt.

d.d. 22 november 2013 De geest uit de fles. Boek jaren zestig van Tegelen.

De presentatie van het boek was in Restaurant "Den Herberg" in Belfeld.

Den Herberg met 2 Puch posters.

Toen ik bij Puck en Maril binnen kwam waande ik mij weer even in de jaren 60. Dit bruin café was de perfecte locatie voor de presentatie. Ik had met Willem en Puck afgesproken dat er een 9-tal Puchposters werden opgehangen. Een Tomos en Mobylette stonden op het podium te blinken.

Willem met zijn boeken.

Een kleine 90 mensen genoten van een perfecte avond. Het boek behandelt alle facetten van de 60-er jaren. Jaar voor jaar worden de voornaamste gebeurtenissen in Tegelen beschreven.

Volk in Den Herberg.

Het boek gaat over Fjoetsjer, Adulesentia, Studio B het Aladin Popfestival en de Manifestatie Kreatuur in de Doolhof. De Kajotters worden de Pugs. En natuurlijk de Puch club’s. Wat een heerlijk boek.

Boekfoto

Het boek “De geest uit de fles", Kroniek van de jaren zestig “in Tegelen is uitgegeven door Shinz, telt 132 pagina’s, ISBN 9789491032141 en de prijs in de winkel 17.50 Euro.

Op naar de volgende 25 jaar.

Hein Poeth 28 februari 2014


Foto's: Piet Klessens en Hein Poeth. (Zet je cursor op de foto's voor extra informatie)

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug