tegelenlogo

2e Tegelen Toertocht

d.d. 26 augustus 1990

De tweede toertocht kwam, zoals verwacht, een jaar later in 1990. Op 26 Augustus stonden Hein Poeth, Roland Blokhuizen, Hans van Meegeren, Bert van de Brand en Frank Poeth in alle plaatselijke kranten. De foto is gemaakt door Jan Oehlen.

Na het succes van onze 1e toertocht in Tegelen, dachten wij dat het er op de 2e toertocht wel meer rijders zouden komen. Hiervoor hadden wij de loods van Bart Faassen helemaal schoongemaakt en ingericht. Drie ijskasten gehaald en 15 bakken bier voorhanden. All Ages stond met 7 man op het podium. Om 20.00 uur kwamen enkele plaatselijke Puch rijders, maar tot 22.00 uur was er nog niets van de andere Puch clubs te bekennen. Breda stond bij het kanaal van Beringen, met een vastloper. Wij er heen. Het liep al tegen het einde toen plots drie lichten de loods in schenen? Het was Robbert Jan, die na 6 uur rijden helemaal alleen uit Den Haag naar Tegelen was gekomen. Dit maakte veel goed.

foto1

De Tegelseclub heeft na dit fiasco nooit meer een feest met slaapplaatsen georganiseerd. Destijds was het NS -station van Venlo ons vertrekpunt. Tijdens de toertocht was het eindpunt voorzien bij café Sintermerte in Tegelen. Het zelfde jaar bezochten wij nog de 10e toertocht in Breda, en stonden wij op een oldtimershow tijdens de Ossefeesten in Maasbree.

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug