tegelenlogo

3e Tegelen Toertocht

d.d. 8 september 1991

Motor museum Moers -Duitsland.

Op 25 Mei 1991 reden wij met een klein aantal naar het Motor-Museum van Moers. De oefenrit, een pittige tocht van ruim 80 km.voerde ons langs gevaarlijke Duitse hoofdwegen. Maar het museum in Moers bleek beslist de moeite waard. Deze museumtocht werd in 2001 herhaald. Echter was na ruim 10 jaar toeren, de omgeving van Venlo en Strealen wat beter bekend, en ging de stoet nu over binnenwegen naar Moers. Frank Poeth maakte in 1991 een tinnen Puch sierspeld, die nog steeds te koop is.

foto1

Op 8 september 1991 schreven de kranten weer volop over onze 3e toertocht. Omdat er in Tegelen geen slaapplaatsen waren, dachten we dat de opkomst wel tegen zou vallen. Niets was minder waar. Liefst 25 Puch en Tomos rijders waren naar het NS-Station van Venlo gekomen. De rondrit verliep perfect. In Asselt aan de Maas was het heerlijk vertoeven op het zonnige terras, met uitzicht op de jachthavens. Verder ging de tocht naar Roermond.

foto2

In Roermond aangekomen was het vreselijk druk, omdat het "Krisstoffel" markt was. Op deze markt hadden wij onze Puch's mooi in rijen opgesteld. Wat een bekijks! Het eindpunt was weer bij café Sintermerte in Tegelen.

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug