tegelenlogo

5e Tegelen Toertocht

d.d. 19 september 1993

5 jaar bestaan Tegelse Puch club.

Op vrijdagavond 22 januari 1993, hielden wij onze eerste clubavond in Café Schillings in Tegelen. Om 20.00 uur begonnen wij met koffie en vlaai. Elke bezoeker kreeg een opener met opdruk,en Hein had een kalender gemaakt omdat wij 5 jaar bestonden. Hans Sandmann vertoonde een geweldige video over onze toertochten. Hij filmde destijds van uit een Tomos met zijspan. Roland Blokhuizen draaide enkele dia's, er stonden 5 Puchjes in de zaal. Ook werden er onderdelen verkocht en geruild.

foto1

Op het laatste moment werden we als Tegelse Puch club uitgenodigd om op 20 en 21 Mei mee te doen aan het openlucht oldtimer festival te Baarlo. Ondanks de regen reden wij behoorlijk snel op het nieuwe asfalt van het Auto Speedway Parcour. Vrijdagmorgen waren een 40 tal Puchrijders naar de Berckt in Baarlo gekomen. Rinke, Vico, Peter, Tim en anderen hadden speciale Puch's gemaakt die tot 95 km/uur konden gaan. Michel van Kempen en Hein verzorgden de wedstrijden welke twee maal 5 minuten duurden. De finale werd gewonnen door Antonny.

Op 12 Juni ging de oefenrit naar het Tractorenmuseum van Sonsbeck. Bij de familie Troost huurden wij enkele tractoren. De tocht werd voortgezet naar de bedevaartplaats Kevelaer, waar ze nog nooit een Puch hadden gezien.

De 5e toerrit vertrok weer vanaf het NS-starion in Venlo. Via Blerick, Boekend, Heierhoeve reden wij naar Venray. Er reden 78 "Puch voor Fans mee".Enkele rijders bleken te weinig benzine in de tank te hebben om de 82 km lange rit helemaal uit te rijden. Daarom werd meteen in Blerick een extra stop gehouden. Doordat Hans Sandmann een statief had gemaakt die over zijn schouders hing kon hij al filmend meerijden. Wanneer je de video's bekijkt zie je als organisator de fouten die nog steeds worden gemaakt. De tekens worden vaak slecht doorgegeven. Ook zijn er altijd mensen die even zonder helm menen te moeten rijden. In Venray was het koopzondag en stonden wij op de markt, daarna gingen wij via de brug van Well huiswaarts en hadden een stop bij Broekhuizen aan de Maas.

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug