tegelenlogo

6e Tegelen Toertocht

d.d. 11 september 1994

Op zaterdag 16 mei 1994 reed Roland Blokhuizen met negen Tegelse rijders richting Nijmegen. Op de stoep voor Café de malle Jan" stonden liefs 20 rijders uit Nijmegen en omgeving op ons te wachten. We stopten bij de firma "Termaat" maar deze bleek geen Puch onderdelen meer te hebben. Verder ging de tocht richting Waalkade, hier hielden we een stop en bezochten het "Velorama"

Ook begon in 1994 de serie "Tegelen Back to the 60's"'geschreven door Hein. De verhalen verschenen in 7 delen in de "Slowgang", het landelijke clubblad en de Tegelse Puch krant. Voor het maken van het Volkskrant boek "De Puch story" kwamen de heren De Jong en Van Kleef naar Tegelen. Bij huize Poeth werden enkele verhalen genoteerd. Hierna werden foto's gemaakt van het vertrek in Venlo.

foto1

Ruim driekwartjaar geleden was deze 6e route op papier gezet door Hein, Frank Theo Peters en Roland. De hoofdroute ging van Venlo via Tegelen, Roermond naar St Odilienberg. In St Odilienberg was onze eerste stop. De volgauto, bemand door Hay, Rene en Karin Smeets, was ook weer van de partij. Zeer belangrijk was het dat de instanties in Duitsland op de hoogte waren van ons bezoek. Er bleken op de meest onmogelijke plaatsen weg-werkzaamheden te zijn, waardoor de route op vier plaatsen drastische veranderd moet worden. De dag te voren na de uitzending op "Slot-radio" is er nog gereden om alles na te gaan.

De 6e Toertocht verliep verder over Duitsgrondgebied en ging naar Brüggen. De discipline en veiligheid van de 50 rijders binnen de stoet was opvallend groot. Niemand passeerde Hein en Roland in de fel gekleurde oranje verkeersvesten.

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug