tegelenlogo

7e Tegelen Toertocht

d.d. 10 september 1995

Oostenrijk te gast in Tegelen.

Sinds het ontstaan van de Tegelse club zijn de leden op de hoogte gehouden door 23 losse stencils die onregelmatig verschenen. Vanaf juni 1995 kwam er de officiŽle Tegelse Puchkrant, gemaakt door Hein Poeth. Tijdens een museumtocht naar Oostenrijk in oktober 1995 waren Hans Sandmann, Bernd Kessels en Hein bijna een week onderweg. Op de weg naar Wenen werden veel Puch musea bekeken. Zelfs de beroemde Puchberg bij Schneeberg werd bezocht.

Gelukkig heeft Hans Sandmann deze reis op video vastgelegd voor het nageslacht en zijn wij voor altijd liefhebber van de Almdudler limonade geworden. Bij thuiskomst bleek er nog meer post uit Oostenrijk te komen. Nu van Herr Ehn uit Eggenburg en een Puch club uit Satteins die net als de Tegelse club in 1989 was opgericht en eens een Tegelen-toertocht mee wilde maken.

foto1

De clubavond werd door 52 mensen bezocht. Zelfs Rinke was aanwezig, hij merkte op dat de combinatie van, eerst het jaarverslag, een uur video en daarna de verkoop van onderdelen zeer afwisselend en goed georganiseerd was. Ook de Puch-tentoonstelling met het vele foldermateriaal droegen bij aan een bijzonder goede sfeer. Roland Blokhuizen had de firma Heiligers uit Asten naar Tegelen gekregen voor de onderdelen-markt. Onze oefenrit ging naar het Politiemuseum van Venlo.

Na drie jaar heen en weer schijven was het dan zover; Het bestuur van de Puch club uit Satteins kwam naar onze 7e Tegelen toertocht. De Oostenrijkers, Hans, Gerhard en Albert, vielen tijdens dit weekeinde van de ene verbazing in de andere. Vrijdagavond bij Frank Poeth thuis kregen zij een sierspeld aangeboden. De Puch's van Frank vonden ze te gek. Vooral de voetversnelling tweegang, de ding-dong bel, de bloedblaar, het gele plaatje en natuurlijk de hoge sturen waren bij de rijders van Satteins volledig onbekend. De club uit Satteins vond het heel boeiend dat rijders uit heel Nederland zomaar gezellig samen een toertocht door Tegelen en omgeving meereden.

foto2

De maandag na de toertocht, wilden de Oostenrijkers nog iets van Nederland zien. Want bij terugkomst zat half Satteins in het gemeenschapshuis te wachten en moesten er windmolen uit Holland te zien zijn. Wij reden langs de Noord-Willemsvaart. Ineens moet ik in de remmen. Een ophaalbrug? Dit moest op de video. We bezochten de molens van Heusden. De Oostenrijkers hadden geen idee van hoe het met water en dijken in Nederland verliep. Ze vonden het maar eng en onbegrijpelijk dat Venlo zo vaak onder water liep.

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug