tegelenlogo

8e Tegelen Toertocht

d.d. 8 september 1996

Onze jaarlijkse clubavond in januari was weer goed bezocht. Dit jaar waren er ruim 40 bezoekers. Er werd een nieuwe clubsticker uitgereikt. Ook waren er voor het eerst T-shirts te koop. Hans Sandmann draaide een video over onze Oostenrijk museumtocht. Wij waren bij Herr, Pillat in Steyr en kwamen uit in Krems Eggelsee. Herr, Ing Ehn kwam ook in beeld evenals Herr Walter Schuh van Neunkirchen.

Het bestuur bezocht de tentoonstelling Puch en Berini in het museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn. Ruud Schuitemakers, Fred Leupen en Rogier v d Berg hadden er een geweldige tentoonstelling van gemaakt. Voor het eerst stonden wij op de Steyl Promotie tijdens de tweewielersessie, die zeer druk bezocht was. Het begon met een Franse acrobaat die met zijn motor op een kabel over de Maas reed. Wij deden het wat rustiger met een tocht over "de Grote Heide" van Venlo. De Tegelse opkomst was geweldig: 32 Puch's en vele duizenden bezoekers.

foto1

Voor de 8e toertocht hadden wij een nieuwe startplaats, mede omdat wij in Venlo onze aanhangers niet meer kwijt konden. Zo bleek ook een stop met dezelfde begin- en eindplaats technisch beter te voldoen. Wij vertokken nu vanaf Café de Kievit. Zoals verwacht verliep de tocht naar Helden- Panningen probleemloos. Er was plek genoeg op het terras van "The Gaz station",maar waar was het publiek? Via saaie wegen reden wij door naar Ospel en bezochten de ruim 300 bromfietsen van Peter Gahler. De groep van Rinke kreeg nog op de terug weg een lekke band, toch kwamen zij slechts een kwartier na ons in Tegelen aan. Over racen gesproken.

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug