tegelenlogo

9e Tegelen Toertocht

d.d. 7 september 1997

De carnaval viel heel vroeg dit jaar en ondanks de griep epidemie was de Tegelse clubavond goed bezocht. Een kleine 40-tal bezoekers, waaronder vele nieuwe gezichten, waren naar café Schillings gekomen. Deze keer 8 Puch bromfietsen in de zaal. Nu geen beelden van de toertochten, maar twee door Hein samengestelde video's Na 22.00 uur kreeg men de gelegenheid de nieuwe erg mooie jaarkalender van Hans te kopen en de contributie bij Frank Poeth te betalen. Het viel op dat er veel onderdelen werden verhandeld. Geert Huys had een prachtige kleurenkopie gemaakt voor elke bezoeker. Dit affiche vloog de deur uit.

foto1

Wij showden tijdens de markturen onze Puch's voor de winkel van Opticien Andre Janssen. Hij kon het niet laten; er moest weer een Puch in de etalage staan, nu een VS-50R van 1960. Tv-Gazet kwam voor foto's en wij stonden zeer in de kijker op dit drukke verkeerspunt. De Steyl Promotion viel dit jaar helemaal in de regen. De startplaats bij café de Kievit bleek niet te bevallen, zodat wij in 1997 startten en eindigden op het plein van café 't Veerhuis in Steyl. Deze plaats bij Serv en Marianne in Steyl is voor de nationale Puch rijder inmiddels een begrip geworden.

Op 7 september was het jammer genoeg niet echt heel mooi weer, maar we hadden een regenpak bij ons. Hay Smeets reed al jaren met de volgauto mee, maar nu reed Bernd Kessels ook rond met een bezemwagen. De eerste rustplaats was het kerkdorp Boekend, waar het gezellig was in de feesttent. Bij de Maas aangekomen was het tijd voor een lange pauze. Hier in Broekhuizen, waar de pont over de Maas genomen moest worden, was een restaurant met een terras aan de Maas.

foto2

Tijdens een bezoek aan het "Technik und Verkehr museum" in Ferlach ontmoetten Ed Beckers en Hein Poeth elkaar bij toeval en gingen samen naar het Fahrzeugmuseum van Villach. Er waren inmiddels heel wat delen over "Das Moped und die Welt" en berichten over de Oosterijkse club's in de Tegelse Puch krant verschenen. Ook verscheen er nieuws over de Puch's in Nieuw-Zeeland door Geert en Mark de Boer. Zelfs Ruud Schuitemaker uit Hoorn verzorgde technische verhalen in onze Tegelse Puchkrant. Ook stonden wij in 1997 voor het eerst op Internet. http://goldcrest.demon.nl/puch.htm De site is er nog steeds en wordt gemaakt door Rogier v.d Berg van de Puch club Hoorn.

allyouneedlogo puchtomoslogo tegelenlogo

terug