Puch 66 rit naar Den Haag.

Van het Ledig Erf naar het Binnenhof.


En een hapje en een drankje op een Haags terras.

Na weken van regenachtig weer, werd er eindelijk weer eens een droge dag voorspeld, en laat dat nou net de zondag zijn, dat Puch 66 de rit naar Den Haag op de agenda had staan. Ik had me voorgenomen, om als het droog weer zou zijn, daar absoluut naar toe te gaan. Zeker omdat het al weer héél erg lang geleden was, dat ik op de Puch naar Den Haag ben geweest.

Toen ik eenmaal wist dat het weer op die dag goed zou zijn, durfde ik ook naar Puchmaatje Fred in Almere te bellen, om te vragen of hij misschien met me mee wilde rijden naar de jongens van Puch 66 in Utrecht. Gelukkig was hij ook wel in voor een lekker ritje, want hij had nog niet zolang geleden een ander Puchje gekocht, dus dit was een mooie gelegenheid om die eens uit te testen.

Dus de volgende ochtend vertrok ik al zo rond een uur of acht uit Lelystad, om Fred rond half negen te treffen op de dijk bij Almere de Vaart. De rit ging verder via de dijk naar Muiderberg, Laren, Bussum, Hilversum, Maartensdijk en Utrecht.

Hilversum is eigenlijk altijd een probleem, want op de een of andere manier loop ik daar altijd wel een keer vast op de weg naar Utrecht, omdat het erg slecht is aangegeven, dus ik had Fred hier alvoor al gewaarschuwd. En ja hoor, ook nu reden we door een wegopbreking net even anders, waardoor we weer verkeerd zaten. Dus even de weg gevraagd aan een aardige meneer, die ons weer de goede kant op wees. Toen ik wegreed, zag ik even later dat Fred niet meer achter me reed, dus keerde ik om, en zag hem stil staan met een stationair draaiende motor, die helemaal niet meer op het gas geven reageerde.

Hij vertelde me dat hij dat al eerder had gehad, maar na een tijdje deed hij het dan weer gewoon. Dus eerst even naar de sproeier, en de vlotter gekeken, maar die waren ok. Maar het leek me wel iets van de onsteking, dus wilde ik ook nog even naar de bougie kijken, maar dat ging helaas niet omdat mijn bougiesleutel, bij hem niet paste. Gelukkig ging de motor op een gegeven moment toch weer reageren, en konden we onze weg weer vervolgen. Waarna we na een mooie rit om ca 10.30u op 't Ledig erf in Utrecht aankwamen, alwaar een groepje Puch 66ers ons hartelijk verwelkomden, en ons meteen ook op een drankje trakteerden, ..........dus dat was erg leuk.

Even na 11 uur was de tijd voor vertrek aangebroken, waarna we genoten van de prachtig mooie landschappen tussen Utrecht en Den Haag. Alleen was het wel wat jammer, dat er zo veel wegwerkzaamheden (ook) aan de fietspaden langs de A12 werden gedaan, waardoor we regelmatig om moesten rijden, en daardoor soms ook over slechte stukjes weg kwamen te rijden.

Helaas kreeg de Puch van Fred op een gegeven moment weer te kampen met het niet kunnen wegrijden. Gelukkig was er de hulp van één van de Puchrijders die de onsteking even bekeek, en meteen zag dat de contactpuntjes véél te wijd stonden, zo'n 4 mm i.p.v. 0,4 mm !! Het Puchje van Fred deed het daarna meteen weer, en de rest van de rit, reed hij meteen een stuk beter. Fred zou later dan nog wel even terug gaan naar de verkoper van de Puch, om het e.e.a nog even goed te laten afstellen.

Ergens halverwege zouden er nog 2 Puchrijders bij ons aanhaken, en met ons doorrijden naar Den Haag. En inderdaad ze stonden al op ons te wachten, waarna we al met al toch met 11 man waren. Zo rond een uur of twee kwamen we in Den Haag aan. Alwaar we natuurlijk gelijk even een terrasje pikten, voor een hapje en een drankje. Toen we wilden gaan afrekenen meldde een van de Puchrijders, dat de totale rekening door zijn baas betaald werd. Dus dat was natuurlijk wel even een applausje waard, en die zelfde baas betaalde later die middag ook nog de benzinerekening van allen die tankten, een wel heel erg aardige baas!

Om ca vier uur stopten we natuurlijk ook nog even op het Binnenhof, voor een paar groepsfoto's, met ook nog wat hulp van de aardige IJscoman op het Binnenhof. Daarna reden we weer terug naar Utrecht, waar halverwege de 2 Puchrijders weer afhaakten, en ons verder uitzwaaiden. Omdat het inmiddels best al laat was geworden, zijn Fred en ik niet meer naar 't Ledig erf terug gegaan, maar namen in Utrecht aangekomen, afscheid van iedereen, om daarna gelijk door te rijden richting Huis.

In Hilversum aangekomen, stelde Fred voor om nog even wat warms te drinken, omdat het toch wel een beetje fris aan het worden was, en hij ook geen extra kleding bij zich had. Dus zo gezegd zo gedaan, en zo zaten we rond een uur of acht op een klein terrasje, te genieten van een warme chocomel en een koffie. Wat later kon Fred bij een benzinestation nog even een krantje regelen, die hij daarna onder zijn kleding stopte, waardoor hij het wat warmer hield.

Wat verder op in Hilversum reden we opeens in een politiefuik, waar auto's werden gecontroleerd, maar ook wij beiden werden naar de controleplaats gedirigeerd, alwaar wij bij een Rollenbank moesten stoppen. Er werd door de erg aardige agent alleen maar naar onze papieren gevraagd, die we natuurlijk gelukkig bij ons hadden. Daarna was het even tijd om nog even wat over onze Puchjes te praten, want hij zag ook wel dat het echte oldtimers waren, die hij héél af en toe nog wel eens tegen kwam.

Op een gegeven moment zag de agent dat ik wat foto's aan het maken was, en zei toen, "misschien wil één van jullie wel even met je Puch op de rollenbank, want dan kun je daar een leuke foto van maken, en het heeft verder geen enkele conseqentie, wat de Rollenbank ook aangeeft". Dat was natuurlijk een heel erg aardig aanbod, wat ik natuurlijk niet afsloeg, en het was tevens wel leuk om te weten wat de snelheid van mijn standaard Puchje nou zou wezen. Dus even later stond mijn Puchje op de Rollenbank, en draaide de agent het gas open, en kwam de snelheid uit op 39 km/h dus heel netjes binnen de norm.

Daarna namen we afscheid van de vriendelijke agent, en reden we richting huis, alwaar ik op de dijk bij Almere afscheid van Fred nam, en hem bedankte dat ie mee was gegaan, en hoopte dat hij er geen spijt van had, dat ie mee was gegaan. Waarna ik doorreed naar huis, waar ik na 20 km gelukkig net voor het donker thuis was. En weer terug kon kijken op een erg leuke dag, met in totaal 315 gereden km's op de teller!

fotoknop

home