Kerstrit vanuit Den Haag en Leiden, naar Rotterdam.

L.P.T.V. Kerstrit 16 december 2007.

Voor het eerst voor mij een Puch-tocht vanuit Leiden naar Rotterdam. Mijn vrouw had al dagen lopen roepen je bent hartstikke gek om met deze vrieskou op je Puchje te gaan zitten, je kop vriest van je lijf. Nee zei ik stoer, ik ga toch en dat heb ik geweten.

Bolle Hans met een lekke band.

Eerst naar Rob Neefs in Ypenburg en samen reden we naar René Looman in Den Haag waar de koffie klaar stond. Op zo'n klein tochtje kan je het nog niet koud krijgen, maar dat kwam later. Bolle Hans had een lekke band en moest een ander brommertje halen.

Puchjes bij Rene.

Kijk zelfs de Westlandse Puchclub zijn er erbij, helaas maar met 3 man, maar met 15 Puchjes konden we de reis beginnen naar Leiden. Het vroor toen 3.8 graden en we reden langs de vliet. Jezus wat kreeg ik het koud en met mij alle anderen, even voor Leiden moesten we even stoppen om de handen warm te krijgen.

Gonnie en Hans.

Op naar de Boterwaag waar 30 Puch- en Tomosrijders op ons stonden te ons wachten, 10 andere stonden op een andere plek te maar kwamen later toch. Helaas waren alle kroegen dicht dus geen koffie of ander warm spul. Gonnie stond in een mager zonnetje en ik ging naast haar staan om onze koude lijven een beetje warm zien te krijgen.

Leiden.

Sommige Puchjes waren heel mooi met kerstversiering opgetuigd en om 11.30 uur vertrokken we weer. Even buiten Leiden moesten we stoppen want de brommer van Nick zijn dochter was de ketting eraf gelopen. Van even 30 minuten in de polder staan wordt je niet warmer. Maar het was toch weer leuk te zien dat het meisje geholpen werd door ondermeer Anita. Al hadden er een paar naast kouwe klauwe ook vieze klauwen.

Leiden.

Hans, en Hans.

Eline en Anita.

De rit verliep verder zonder problemen door een mooi stuk van Zuid Holland. Om 14.00 kwamen we in het centrum van Rotterdam aan. Naast de Coolsingel was een ijsbaan gebouwd, maar voordat we de kroeg in konden werd eerst de mooist versierde Puch gekozen.

Rotterdam.

Doordat mijn tenen eraf waren gevroren liep ik een beetje raar en ook mijn handen hadden een vreemde kleur dus wie heeft gewonnen weet ik niet. Door een misverstand zaten we in twee kroegen naast elkaar maar het belangrijkste was dat we het al snel warm kregen door lekkere biertjes en goed eten.

Rotterdam.

Om ca 15.00 uur ging de ene groep terug naar Leiden en het Westland en wij gingen met bolle Hans, Rene, Rob, Bennie, Elene, Anita en ik naar Delft. Ook daar was veel sfeer met een ijsbaan op de beestenmarkt.

De meisjes van Nick.

Rotterdam.

Rene, Anita en Hans.

Eerst naar café Vlaanderen en daarna naar Billy Beer om een hapje te gaan eten. Wat hebben wij gelachen, als voorbeeld: Bennie zegt tegen Rob, ik heb over je gedroomd, er liepen 150 eekhoorns achter je aan. Waarom dat vroeg Rob. Ze hadden nog nooit zo'n grote eikel gezien. De hele tafel lag natuurlijk plat.

Bennie, Hans en Eline in Delft.

Ze moesten Rob wel hebben die avond, want toen hij even naar de W.C. was werd het eten gebracht. Hij had een berenklauw besteld maar die werd snel omgewisseld voor een satéstokje op een grote plank. Hij ging helemaal uit zijn dak. Lachen hé.

Anita en Hans in Delft.

Rene.

Gesprek in Delft.

Om 22.30 uur gingen we weer naar huis maar eerst proberen de Puchjes op de ijsbaan te krijgen voor een leuke foto. Maar helaas het mocht niet, jammer. Maar we kunnen terug kijken op een hele leuke (koude) dag.

Eline en Anita.

Organisatie heel hartelijk dank.

Hans Bronkhorst, Delfgauw.

Foto's: Rene Looman.

home