Met Puch 66 naar Wijk bij Duurstede.

Op uitnodiging van museum Dorestad.


Opening van de tentoonstelling "1966: Breien en Blowen"

Op 26 augustus jl. kreeg ik een uitnodiging binnen, voor de opening van de tentoonstelling 1966: Breien en Blowen, in museum Dorestad.

Cor van Breukelen had dit weer eens prima geregeld voor alle leden van Puch 66.

De uitnodiging voor de opening

Na het lezen van de uitnodiging, was er maar een conclusie mogelijk, daar wilde ik zeker naar toe. Alleen was ik ook van plan om die middag naar Tegelen af te reizen, voor de meeting de volgende dag. Gelukkig was de opening van de tentoonstelling om 16.00 uur gepland, dus voor mij best wel een gunstig tijdstip. Ik hoefde daardoor alleen maar een ietsje eerder van huis vertrekken, en zou dan via een kleine omweg, toch ook nog mooi naar deze opening toe kunnen gaan.

Ik was er al vrij vroeg, en had daardoor lekker wat tijd over, om Wijk bij Duurstede even met een bezoekje te vereren, en dat kun bijna niet doen, zonder even bij de molen langs te gaan. Het is dan wel niet de molen die Jacob van Ruysdael in de 17e eeuw schilderde, maar het plaatje spreekt toch wel heel erg tot de verbeelding, dus gewoon even lekker terug in de tijd.

De molen van Wijk bij Duurstede

Na een prachtige wandeling door het mooie stadje, was het op een gegeven moment tijd geworden om rustig naar het museum toe te gaan. Toen ik daar was aangekomen, zocht ik een strategisch punt op waar ik de Puchjes (van welke kant ze ook zouden komen) goed zou zien aankomen. En ja hoor, na een tijdje was daar ineens het bekende Puch geluid, en kwamen de Puch 66 rijders aan het eind van de straat aanrijden.

Daar komen de Puchjes aanrijden

Daarna hadden we, voordat we naar binnen gingen, zelfs nog even wat tijd over, om buiten nog even gezellig wat bij te kletsen. En je zag aan de gezichten van de museummedewerkers en de andere genodigden, dat er het feest van de herkenning was, en dat was erg leuk om te zien.

Op een gegeven moment was dan toch de tijd voor de opening aangebroken, en werden er binnen door de diverse sprekers leuke verhalen verteld, over die toch wel erg bijzondere tijd, van met name het jaar 1966.

Daarna was het tijd om de tentoonstelling, te gaan bekijken. Beneden stonden een paar Puchjes, die waren uitgeleend door leden van Puch 66. En in de tuin werden we getrakteerd op een band met live muziek. Tevens was er in de tuin gezorgd voor voldoende lekkere hapjes en drankjes. Boven waren nog wat vitrines en opstellingen met jaren 60 spul, ik had er wel iets meer van verwacht, maar goed het was verder wel oké.

Een kijkje boven in het museum

Later toen we alles op ons gemak hadden bekeken, gingen we weer richting Puchjes, en werd er buiten hartelijk afscheid genomen van de medewerkers van het museum. En door hen werden de Puchjes dan ook uitbundig uitgezwaaid, en reden de Puchjes weer naar de thuisbasis, Utrecht en omgeving. Heel erg leuk, om zo af en toe ook eens een Nederlands museum te bezoeken waar Puchjes staan.

Ik vond het een erg leuk bezoek, en het was ook heel erg goed georganiseerd. Dus ben je ook in de buurt van Wijk bij Duurstede, ga er dan zeker even kijken, het kan nog tot en met 29 oktober 2006!

Daarna ging ook ik op weg naar mijn volgende bestemming ........Tegelen.
fotoknop

home