8e Puch Nozemmeeting Amsterdam 2009.

Met deze keer als startpunt Amsterdam Noord.


Dit jaar was het thema het centrum van Amsterdam.

Op zondag 31 mei (1e Pinksterdag) was het de dag dat de 8e Puch-Nozemmeeting gereden zou gaan worden. Eigenlijk zou het de 9e meeting moeten zijn, maar door omstandigheden was de rit vorig jaar helaas niet doorgegaan. Alles leek er deze keer op te wijzen dat we vandaag weer een prima Nozemmeeting zouden krijgen. Om te beginnen was het weer gewoon perfect, lekker zonnig, en een heerlijk temperatuurtje. Dus ging ik even na 9.00u richting Amsterdam, onderweg genietend van de altijd mooie rit, rijdend langs de Markerwaard, Muiderberg, en het Muiderslot, en over de sluis in Muiden. Toen ik bij het Centraal station aankwam, kwamen er net nog 2 andere Puchrijders aanrijden, die samen met mij de pont naar de overkant namen.

Deze keer was als startpunt gekozen voor de Meeuwenlaan in Amsterdam Noord, wat vrij makkelijk te vinden was omdat het vanaf de pont eigenlijk alleen maar rechtdoor rijden was, zo rond 11.30u kwamen wij bij de verzamelplaats aan. Er was al een aardige groep rijders aanwezig, natuurlijk eerst even alle bekenden gedag gezegd, en wat bijgepraat. Later kwamen er nog rijders van de Westlandse Puchclub aanrijden. Toen het 12.30 was de tijd aangebroken om te vertrekken, dus reden we weer naar de pont. Gelukkig kwamen ook de rijders van de LPTV nog net op tijd aanrijden om zich bij ons aan te sluiten, dus stonden we met de volledige groep op de pont.

Aan de overkant aangekomen sloegen we bij het Centraal Station meteen rechtsaf om vervolgens de rit te beginnen door het westelijke deel van Amsterdam. Waarin we ondermeer via de Haarlemmerhouttuinen en Haarlemmerplein, de van Hallstraat passeerden, met een korte tussenstop bij een tankstation op het Slingelandplein. Waarna we verder reden via het Frederik Hendrikplantsoen, Marnixstraat en Marnixplein via de Westerstraat langs de Noordermarkt de Jordaan in, via de Lindenstraat, de 2e Boomdwarsstraat, de 2e Leliedwarsstraat, en Rozengracht, ter hoogte van de Westerkerk sloegen we linksaf de Prinsengracht op, waar we de lange rijen voor het Anne Frank-huis passeerden. Daarna reden we verder via de Keizersgracht richting Marnixstraat naar onze tussenstop bij Café Soundgarden, de vaste Puchkroeg van de Puchnozems, waar we even voor 14.00u aankwamen.

Alle Puchjes konden we daar in het doodlopende straatje prima kwijt, waarna iedereen een mooi plekje op het buitenterras opzocht, om lekker te gaan genieten van een drankje in de zon. Na ruim een uur gezelligheid vertrokken we voor het vervolg van de rit, waarbij we via de Bloemgracht, Haarlemmerstraat, Herengracht, Blauwburgwal, en Spuistraat op het Spui aankwamen, waar we stopten voor het beeld van Het Lieverdje.

Deze plek is mijn inziens ook verbonden met de Puch brommers, mede omdat op deze plaats in de jaren 60 de plek was waar de Provo's vaak samen kwamen. We hadden daar absoluut niet te klagen over belangstelling, met de volle terrasjes, en er kwamen ook nog aardig wat toeristen langs. Na eerst nog even wat groepsfoto's gemaakt te hebben, vertrokken we na een minuut of 20 weer voor het volgende deel van de rit. Waar we via de Looiersgracht en het Leidseplein op de Weteringschans de poptempel Paradiso passeerden. Even verderop met aan de rechterkant Het Rijksmuseum, draaiden we linksaf de Spiegelstraat in (de Antiekstraat van Amsterdam). Even eerder al realiseerde ik me tot mijn schrik onder het rijden, dat ik mijn rugtas op de bank op het Spui had laten staan, dus haakte ik vanaf daar af, om direct naar het Spui terug te rijden, om te kijken of mijn rugtas daar nog zou staan, en tot mijn grote geluk stond hij er nog.... Amsterdam :-).

Omdat ik de groep toch niet meer zou kunnen vinden, reed ik even door naar de Magere Brug, om even een foto te maken van de plek langs de Amstel, waar vroeger ons huis stond, hier staat nu echter de Stopera. Het eindpunt van de rit zou ook deze keer weer bij de Nieuwmarkt zijn, dus even later ben ik er rustig naar toe gereden. Later bleek dat de groep ook nog even kort op de Dam gestopt was, jammer dat ik dat gemist heb, op dat erg drukke punt heb je altijd erg veel belangstelling.

Zo rond 17.15u kwam de groep de Nieuwmarkt opdraaien, alwaar er traditie getrouw, weer lekker nagepraat werd onder het genot van een drankje. Al met al heb ik weer heel erg genoten van deze 8e Puch-Nozemmeeting. Jongens van de organisatie heel erg bedankt, en tot volgend jaar! Even na 18.00u vertrok ik weer richting Lelystad.

fotoknop

home