Nederlandse Puchjes in Oostenrijk.

De Tegelse Puchclub op bezoek bij de Schwarzl-Club


Een 3 daags Puchsprookje in Salzkammergut.

In Nederland zijn er zoals we inmiddels allemaal wel weten, een behoorlijk aantal Puch/Tomos clubs. De eerste twee waren de PTCN en de Tegelse Puchclub, beiden opgericht in 1989. En daarna volgenden er nog vele (grotere en kleinere), ik denk dat het er momenteel zeker wel een stuk of 10 zullen zijn.

Maar hoe zit dat nu in Oostenrijk, het land waar onze Puchjes vandaan komen?

Doordat Hein Poeth, de voorzitter van de Tegelse Puchclub, al jaren correspondeert met mensen uit verschillende landen, waar de Puch ook geïmporteerd werd, en tevens ook jaren voor de PTCN buitenland-correspondent was. Weten we dat er in Oostenrijk een 6 tal Puchclubs zijn, waarvan de Schwarzl-Club uit Bad Ischl een van de actiefste is.

In 1999, toen de Tegelse Puchclub 10 jaar bestond, dachten Hein en zijn mede clubleden, dat het misschien wel een leuk idee zou zijn, om eens aan deze Oostenrijkse Puchclub te vragen, of ze misschien interesse hadden om in september van dat jaar naar Nederland te komen, om met de Tegelenmeeting mee te rijden.

En om een lang verhaal kort te maken, dat wilden ze wel. Met als resultaat, dat er op vrijdag 3 september, 32 leden van de Schwarzl-Club, met hun eigen Puchjes naar Tegelen kwamen. Om op zondag 5 september lekker mee te rijden met de Tegelenmeeting. Het was die dag ook nog eens prachtig weer, dus was het was één groot feest.

Nog vermeldenswaard is de manier waarop ze naar Nederland kwamen, want dat was wel heel erg bijzonder. Ze hadden nl. een grote vrachtwagen meegenomen, waar alle Puchjes in stonden. En de mensen zelf zaten heerlijk in een luxe touringcar. In Venlo hadden ze Hotel Wilhelmina afgehuurd, met uitzicht op het stationsplein, waar ook de vrachtwagen en de touringbus stonden, dus die konden ze meteen mooi in de gaten houden, perfect geregeld dus.

De Oostenrijkse vrachtwagen, en daarachter de touringbus.

We hadden met de Oostenrijkers afgesproken, dat we ze de volgende ochtend met de Puch zouden komen ophalen, om daarna gezamenlijk naar het stadhuis in Tegelen te rijden, voor een welkomstwoordje van het bestuur van de Tegelse Puchclub. Maar wat ze niet wisten was, dat ze daar ook nog (heel officieel) door de Burgemeester en Wethouders van Tegelen zouden worden ontvangen. En dat gebeurde dan ook allemaal, er waren toespraken, er werden geschenken uitgewisseld, en er was natuurlijk koffie/thee en .........vlaai.

De Oostenrijkers voor het station van Venlo

Maar toen na alle toespraken, de voorzitter van de Schwarzl-Club het woord kreeg, werd er aan ons medegedeeld, dat ook wij uiteraard ook nog een uitnodiging zouden krijgen, om bij hen in Oostenrijk op tegenbezoek te komen. Ter afsluiting werd er buiten nog een mooie groepsfoto gemaakt, die later ook uitgebreid in een aantal kranten verscheen. Dus dat was best wel bijzonder allemaal.

De Tegelse Balconscene

En de uitnodiging voor dat tegenbezoek die kwam er............, want begin van dit jaar kreeg Hein de officiële uitnodiging om samen met leden van de diverse Nederlandse Puchclubs het 10 jarig bestaan van hun club mee te komen vieren. Na wat oproepjes hier en daar, zouden we met 6 man + Puchjes naar Oostenrijk afreizen.

Echter door familie omstandigheden, en/of door het niet kunnen krijgen van vakantie, vielen er nog wat mensen af, waardoor we uiteindelijk met een ploegje van 4 man overbleven, te weten Hein, John, Thur en Hans. Maar later zouden we in Oostenrijk, nog Boy en Anja, en Bert en Gemma ontmoeten, die daar al met hun Puchjes waren. Dus al met al toch nog een leuke Nederlandse vertegenwoordiging.

Op donderdagochtend 22 juni was het dan zover, ons vertrek naar Oostenrijk, per auto + aanhanger met daarop de 4 Puchjes.

Om de fotopagina op mijn site niet te al groot te maken, heb ik onze belevenissen per dag opgedeeld. Veel kijk en leesplezier!

PS. Je kunt op de 3 foto's hierboven klikken voor wat extra uitleg.fotoknop

home