Bromfietsbeurs in de Veemarkthal te Utrecht.

Met deze keer speciale aandacht voor de Puch bromfiets.


En ook nog eens een mooie rondrit door Utrecht en omgeving.

Op 21 mei was het dan zo ver, de dag van de Vehikelbeurs, met deze keer speciale aandacht voor de Puch bromfietsen. Het plan was om met de Puch naar Utrecht te rijden, en daar de beurs te bezoeken, en tevens ook mee te rijden met de door Puch 66 georganiseerde rondrit, door de mooie omgeving van Utrecht.

Helaas viel dit voornemen letterlijk in het water, het regende behoorlijk, dit in tegenstelling tot de eerdere weersverwachting voor deze dag. Dus ik zag het niet echt zitten, om vanuit Lelystad in de stromende regen helemaal naar Utrecht te rijden, dan de rit mee te rijden, en dan ook nog eens terug. Gelukkig is er dan altijd nog de auto, want gaan zou ik in elk geval. De Amsterdamse Puchnozems daarintegen kwamen wel per Puch naar Utrecht, en ze kregen onderweg dan ook behoorlijk wat regen te verduren, maar dat zijn dan ook echte kerels.

Na wat zoeken naar de Veemarkt, kwam ik toch lekker op tijd aan, alwaar ik bij de stal vlak naast de ingang, hartelijk werd ontvangen door de mensen van Puch 66. Waar ik me ook verontschuldigde dat ik niet, zoals verwacht, per Puch was gekomen, maar men had er gelukkig alle begrip voor. Het was alleen wat lastig om nu de foto's te gaan maken, die ik tijdens de rondrit beloofd had te gaan maken. Maar dat was voor Cor van Breukelen geen enkel probleem, want hij regelde dat ik met de bezemwagen mee kon rijden. En als ik mijn helm had meegenomen, dan had hij zelfs een Puchje voor me gehad, echt klasse.

Kort daarna ben ik naar binnen gegaan, en heb ik allereerst even snel een rondje aan de buitenring van de beurs gedaan, en daarna kwam ik al snel bij de beursstand van Tegelen terecht, alwaar ik hartelijk welkom geheten werd. Ik kreeg meteen ook even wat te drinken aangeboden. Daarna ben ik weer de beurs opgelopen, en heb ik met vele bekenden even gezellig een praatje gemaakt. En tussendoor keek ik natuurlijk ook naar de vele mooie Puchjes die er stonden, wauw. Het deed me in het midden van de beurs, waar een grote opstelling van allerlei Puchjes was, wel een beetje denken aan de foto's van de Puchjes in de RAI uit het begin van de jaren 60.

Ook was er een stand van Loods 41 te vinden, en ook van Rinky Toys, en een boel anderen met Puch onderdelen. Ook Esther Langendam stond er met haar mooie ingelijste Puchfoto's. Tevens was er een stand van het blad Bromfiets, en deze was geheel in Puch stijl, mede doordat er boven op de stand 2 Puchjes in de spotlights stonden, heel erg leuk gedaan.

Inmiddels was het een uur of 12 geworden, en was het tijd voor de rondrit, en werden we binnen netjes opgeroepen om mee komen rijden als je wilde. Voordat er echter weggereden ging worden, werden we eerst nog even toegesproken door één van de twee motoragenten, die ons tijdens de rondrit "voor en achter" zouden begeleiden. Nou deze begeleiding door de beide motoragenten was echt perfect, ik kon dit prachtig mooi zien vanuit mijn hoge positie in de bezemwagen, die steeds achteraan in de stoet reed.

Deze motoragenten hielden op de diverse drukke kruisingen, en wegen, het verkeer tegen, zodat de stoet steeds veilig kon oversteken. We reden hierdoor in Utrecht zelfs over busbanen waar we anders nooit hadden mogen rijden, heel erg bijzonder, en daarom heel erg leuk. De motoragenten zeiden trouwens aan het eind van de rit tegen Cor, dat ze een volgende keer, best wel weer mee zouden willen rijden. Nou daar zou ik een volgende keer, dan ook zeker weer gebruik van maken, echt perfect.

De eerste stop was op een heel mooi plekje in ergens midden de natuur, waar we allemaal verrast werden met een Luchpakket, met daarin een reepje, een krentenbol, en een broodje kaas, maar ook een pakje melk en een appel zaten erin, heel erg fijn geregeld. De volgende korte stop was in hartje Utrecht, waar op dat moment een band op een podium stond te spelen, altijd leuk natuurlijk, zeker omdat de muziek best ok was. En wat ook heel erg fijn was, is dat we het tijdens de gehele rondrit droog hebben gehouden.

Later toen ik weer terug op de beurs was, heb ik nog even rustig de tijd genomen om alles nog eens goed te bekijken, en dat was makkelijk, omdat het al een stuk rustiger was geworden. Rond een uur of 4 begonnen de meesten de spullen op te ruimen, dus ben ik, nadat ik eerst nog wat had geholpen bij het afruimen van de Tegelse stand, ook richting huis gegaan. En kon ik terugkijken op een erg geslaagde dag, waar ik nog lang met veel plezier aan zal terugdenken. Mijn complimenten voor de mensen van Puch 66, die dit toch maar even hebben geregeld, en dat voor de eerste keer. Hopelijk kunnen zij ook op een geslaagd evenement terug kijken, en zal dit misschien nog wel eens herhaald gaan worden.

En voor alle mensen, die er om wat voor reden dan ook niet bij konden zijn, kijk maar eens goed naar de foto's want dan kun je wel ongeveer inschatten wat je allemaal gemist hebt.
fotoknop

home