De 4e Puch 66 Zomerrit 2009.

Weer op de super locatie bij de Amateur Tuinders Vereniging "Stadion" te Utrecht.


Met dit keer letterlijk een Zomerse Toerrit.

Op zondag 23 augustus vertrok ik rond 8:40u vol goede moed om lekker mee te gaan rijden met de Puch 66 Zomerrit. Het weer was echt perfect, dus niets zat het vooruitzicht op een mooie rit op een prachtige dag in de weg. Helaas kwam ik ca. 2 uurtjes later toch voor een nare verrassing te staan, en wel in de vorm van een lekke band, midden in het centrum van Bussum. Dus eerst even de buitenband rondom goed bekeken of er niet ergens een spijkertje of glas in zat, maar dat was niet het geval. Toen ik echter de binnenband eruit haalde, zag ik tot mijn grote schrik dat de binnenband rond het ventiel voor 3/4 helemaal ingescheurd was, dus die was absoluut niet meer te plakken.

Nou daar sta je dan, gelukkig had ik nog wel wat tijd, omdat de rit om 12:15 u zou vertrekken. Dus meteen maar even een rondje gaan bellen, helaas kon ik Cor zowel op zijn vaste, als op zijn mobiele nummer niet bereiken, want dan had de bezemwagen mij misschien kunnen oppikken. Gelukkig kan ik altijd Robert Berentzen in Amsterdam bellen, en dat heb dan ook meteen gedaan, en heb hem de stand van zaken uitgelegd. Gelukkig ging hij ook naar de Puch 66 Zomerrit toe, en hij zou mij zo snel mogelijk oppikken, en ook gelijk een nieuwe binnenband voor me meenemen. En ja hoor even voor 11:00 u kwam hij met zijn Berlingo aanrijden, waarna hij me weer wat later op het ATV terrein in Utrecht afzette.

Na aankomst meteen even mijn Puchje uitgeladen, en daar kwam gelijk Henk Boom uit Rotterdam op me aflopen. Omdat hij een erg goede sleutelaar is, vroeg ik hem of hij me even wilde helpen met de nieuwe binnenband. Nou dat was geen enkel probleem voor hem, en voor dat ik het wist, was de binnenband erin gezet, de ketting weer op spanning gezet, en was alles weer helemaal tip top in orde. Daarna kon ik me nog even snel inschrijven, wat mensen begroeten, en nog wat foto's maken. Wat is dat toch geweldig om zulke goede Puch/Tomos vrienden te hebben, die je uit de brand helpen als de nood hoog is, Robert en Henk nogmaals heel erg bedankt voor jullie geweldige hulp, want daardoor kon ik toch maar mooi de Puch 66 Zomerrit meerijden.

En even later op de afgesproken tijd zo rond 12:15u ging de rit van start, weer onder de begeleiding van de Politie van Utrecht. Na een mooie afwisselende rit kwamen we rond 13:35u aan op onze tussenstop, dagrecreatie terrein Drakenstein in Lage Vuursche. Waar we getrakteerd werden op een lunchpakket, weer aangeboden door Bakker van Eekeren uit Utrecht. Daarna kon iedereen lekker in het zonnetje genieten van de 2 belegde broodjes plus een drankje.

Om 14:30 vertrokken we voor het laatste deel van de rit, en kwamen we via een afwisselende route om ca. 15:45 weer op het ATV terrein aan. Waarna Cor alle medewerkers en sponsors uitgebreid bedankte, en ook nog wat cadeautjes uitdeelde. Toen was het laatste deel van de dag aangebroken, en dat was een groots opgezette barbecue, waar iedereen zijn buikje heerlijk rond kon eten.

Al met al dus weer een super geslaagde Puch 66 Zomerrit. Zo rond 18:30u vertrok ik weer richting Lelystad, en was om 20:45u net voor het donker weer thuis.

Mensen van Puch 66 allemaal héél erg bedankt voor deze prima verzorgde dag, .... tot de volgende Zomerrit!

fotoknop

home