7e Puch Nozem Meeting 2007 te Amsterdam.

Met deze keer als nieuw startpunt de wijk IJburg.


Thema van deze Meeting de "No- Go" Areas van Amsterdam.

Op 10 juni was het dan weer zo ver, de dag van de 7e Puch-Nozemmeeting. Ik kijk er altijd erg naar uit, omdat de sfeer er altijd erg relaxt is, en de rit door Amsterdam altijd heel erg afwisselend is, met natuurlijk altijd in de stad overal een hoop bekijks.

Ieder jaar is er altijd een thema aan de rit verbonden, en deze keer was dat de zg. No-Go Areas. Dat zijn de buurten die door de regering zijn aangewezen als achterstandswijken. Natuurlijk maken de PuchNozems zelf wel uit of er iets in hun eigen Mokum No-Go is, ja toch. Dus wat doe je dan.....

Dit jaar zouden we vertrekken vanaf een geheel nieuw startpunt, en wel bij Strandpaviljoen Blijburg op IJburg. IJburg is een nieuwe wijk van Amsterdam, dat gebouwd wordt op een ingepolderd deel van het Markermeer. En Blijburg is een (tijdelijk?) strand aan de noordzijde van het Haveneiland in IJburg, en is tevens ook één van Amsterdam's stadsstranden.

Op IJburg wordt momenteel erg driftig gebouwd, en het wemelt er dan ook van de hijskranen, bouwketen, en bergen met zand. Een aardig deel van IJburg is trouwens al bewoond, en de rest volgt zo te zien in een hoog tempo. Toen ik daar die ochtend op mijn Puchje rondreed, vond ik het eigenlijk best een vreemd idee, dat daar ergens een strandpaviljoen te vinden zou zijn. Maar plotseling zag ik toch de gele bordjes "strand" staan, en toen was het gewoon een kwestie van de bordjes volgen. En ja hoor, na enige tijd kwam ik bij Strandpaviljoen Blijburg aan, alwaar ik hartelijk begroet werd door de daar al aanwezige Puchrijders.

Omdat ik best wel vroeg was, had ik daardoor nog aardig wat tijd om eens bij het strand rond te kijken. Ik kan niet anders zeggen, dat het weer een prima keuze van de Puchnozems is geweest. Want het ziet er erg gemoedelijk uit allemaal, ook het grote lange terras, en de aparte bebouwing geven een erg prettige indruk. Het geheel deed me erg denken aan de jaren 60, en dan met name het gebouw, wat geheel bekleed was met Indiase lappen langs de wanden en plavond. En een geluidsinsallatie die zo uit die tijd kon zijn, met natuurlijk een pick-up.

Op de verzamelplaats waar de Puchjes stonden, viel het me op dat er deze keer wel erg veel fotografen aanwezig waren. En dat bleek later dan ook wel, uit de vele stukjes (met foto) in de verschillende kranten. Zie ook de knipselpagina!

Over de rit kan ik kort zijn, die was gewoon heel erg kort, omdat we door de meest gevaarlijke wijken van Amsterdam reden, konden we daar absoluut nergens stoppen, omdat dat dat veel te gevaarlijk zou zijn, want voordat je het weet ben je beroofd, of erger.......

Nee hoor, dit was natuurlijk maar een grapje, we hebben inderdaad door de zg "achterstandswijken" gereden, maar daar is verder weinig ernstigs aan de hand. We reden oa. door en langs: de Bijlmer, Amstelpark, omgeving Rai, Olympisch Stadion, Sloterkade, Slotervaart/Overtoomseveld, Worldfashion Centre, de Baarsjes, Mercatorplein, Café de Hallen, Jan van Galenstraat, naar de 3e Marnixdwarsstraat waar we even een tussenstop hielden bij Café Sound Garden. Dit Café is de vaste plek van de Puchnozems, waar elke 2e zondag van de maand de Puchkroeg wordt gehouden.

Na de pauze reden we via de Transvaalbuurt en de Oosterparkbuurt, langs de Jordaan, Prinsengracht en Keizersgracht Amstel, Mauritskade, Oosterpark, Linnaeusstraat, langs Tropenmuseum, Plantagemiddenlaan en Artis, Jodenbreestraat, naar de Dam, waar we even een korte stop hielden bij het Nationaal monument.

Daarna reden we de Warmoesstraat in, en toen we daar een stukje hadden gereden hoorde ik opeens een hoop getoeter, en heel hard hé roepen. Het bleek een motoragent te zijn, die erg boos was en ons liet stoppen. Het bleek om een voetgangersgebied te gaan, waar we niet mochtten rijden. Gelukkig kwamen we er goed vanaf.....nog bedankt agent! We moestten echter wel afstappen, en de rest van de straat uitlopen. De grote groep vooraan was echter al lang doorgereden, en hadden hier blijkbaar niets van gemerkt.

Toen we na ca. 100 meter lopen de Warmoesstraat uit waren, konden we weer opstappen, en kwamen we een munuutje of 2 later bij de Waag aan, waarna de meesten na een drankje, weer richting huis gingen. Al met al was het weer een héél erg geslaagde Meeting, waar ook het weer gelukkig goed aan mee had gewerkt. Was het in de ochtend nog wat somber, al vrij snel na vertrek, kwam de zon lekker door.

Jongens bedankt, voor de prima verzorgde rit, en tot de volgend Nozemmeeting.

Puchnozem Poster 2007

fotoknop

home