De 21e Tegelen Toertocht.

Een tocht naar noordelijk Limburg, en via de brug van Well weer terug naar Tegelen.


Met 6 meerijdende leden van de Oostenrijkse Puchclub uit Satteins.

Omdat het in overleg met Hein, deze keer niet zo noodzakelijk bleek te zijn dat ik zaterdag al naar Tegelen zou komen, kon ik deze keer op zondagmorgen vertrekken. Deze keer hoefden er bij de tussenstop geen afzettingen ed. neergezet te worden. Ook de sponsor-reclame banners op het plein in Steyl kon Hein zelf wel doen. Tevens zou hij wel wat foto's op vrijdag en zaterdag maken van de ontvangst van de Oostenrijkers (zie zijn foto's van vrijdag/zaterdag en zondag).

Omdat het voor mij best wel een eindje rijden is naar Tegelen, was het zondagmorgen vroeg op staan, even douchen, wat eten en drinken, en de juiste spullen klaarzetten om mee te nemen. Zo rond ca. 8:30 u was het de hoogste tijd om op weg te gaan. Het is altijd weer een erg mooie route zo via Harderwijk, en Apeldoorn, rijdend midden door de veluwe. Het grootste deel van deze rit tot voorbij Apeldoorn is het altijd rustig rijden geblazen (80 km) wat wel wat oponthoud geeft. Daarna begint de snelweg en dan rij je via Arnhem, Nijmegen, en Venlo zo Tegelen binnen.

Het weer was bewolkt maar droog, alleen even voor Venlo kreeg ik een beetje regen. Om 10:15 kwam ik bij Hein thuis aan, alwaar bleek dat Hein net vertrokken was naar het Plein in Steyl. Van Maria kreeg ik eerst nog even een bakje thee, met daarbij een lekker stuk verse Rijstevlaai (mijn favoriete smaak). Waarna ik op de Tomos 4 L van Hein stapte, die al voor me klaarstond. Op het plein in Steyl aangekomen heb ik me meteen even ingeschreven, en Hein, en verder iedereen die ik kende even begroet. Waarna ik kon beginnen met het maken van foto's. Voordat we vertrokken kregen we een toespraak van Hein, maar ook van onze inmiddels welbekende wethouder van Venlo/Tegelen. Daarna nam een van de Verkeerregelaars nog even het woord, om ons te wijzen op de zaken waar we ons onderweg aan moesten houden.

Kort daarna vertrokken we onder de professionele begeleiding van het BMW Motorbegeleidingsteam. Na een lang niet meer gereden noordelijke route kwamen we om 12:45 u aan bij restaurant "Het Centrum" in Wellerlooi, waar iedereen kon genieten van een maaltijd en een drankje.

Om 14:00 u was de tijd aangebroken om aan het 2e deel van de rit te gaan beginnen, richting de brug van Well. Het was al jaren een wens van mij, om daar weer eens naar toe te rijden, dit omdat we op één van de allereerste Tegelenmeetings hier al een keer waren geweest. En ja hoor, daar was hij weer, de erg grote brug over de Maas, aan de overkant aangekomen was er wel toch wat veranderd, en dan met name de begroeiing want die was na zoveel jaren veel hoger dan toen. Toen we de brug over waren reden we weer richting het zuiden, om tegen 15:00 u te stoppen bij onze 2e rustpunt op het Dorpsplein in Horst. Toen we daar aankwamen, bleek dat de afspraak die Hein met één van de ondenemers had gemaakt (dat we op het plein konden parkeren) niet nagekomen te zijn. Het plein stond helemaal vol, waardoor we genoodzaakt waren om onze Puchjes in een zijstraat te parkeren.

Daar had ik mooi even de tijd om wat Galerij-foto's te maken, en ook nog even een drankje te nemen. Rond 16:00 u vertrokken we voor het laatste deel van de rit, die weer zou eindigen bij Café het Veerhuis in Steyl. Waar we even voor 17;00 u aankwamen, waarna (bijna) iedereen kon terugkijken op een heel erg geslaagde 21e Tegelen Toertocht, met alleen af en toe onder het rijden een bui'tje, wat al weer opgedroogd was voordat je afstapte. Ik ben er van overtuigd dat geen van de deelnemers aan deze 21e Tegelenrit terug zal denken dat het tijdens deze rit regende. Het was weer een heel mooie route, met erg gezellige mensen, waaronder uiteraard weer onze Oostenrijkse gasten.

Na afloop hebben we gewoonte getrouw, nog een hele tijd zitten napraten, met de mensen van de Tegelse Puchclub, en de voornamelijk uit Den Haag komende groep Puchrijders, over deze wel héél erg geslaagde 21e Tegelen Toertocht, wat altijd weer een erg gezellige afsluiting van deze rit is.

Na een hapje en een drankje was het om ca. 18:15 u ook de hoogste tijd geworden voor de Hagenaars om richting het pontje te gaan, en ben ik nog even meegelopen voor wat laatste foto's, om ze daarna uit te zwaaien. En ben zelfs even heen en weer met de pont geweest. Daarna heb ik de Tomos bij Hein afgezet, heb Maria gedag gezegd, en ben ik naar huis terug gereden. Toen ik thuis was heb ik Hein nog even gebeld om te melden dat ik weer veilig thuis was gekomen, en om hem te bedanken voor alles.

Een groot aandeel in de geslaagde rit was zeker weer de fantastische medewerking van de heren van het BMW Motorbegeleidingsteam. Hopelijk kunnen ook zij volgend jaar weer van de partij zijn.

NB. Hein heeft na deze Toerrit wederom weer vele mailtjes, en telefoontjes gehad, met dankbetuigingen, zowel uit Nederland als uit Oostenrijk, en dat is altijd wel erg leuk voor Hein en zijn mensen, voor het vele voorbereidende werk wat zij voor zo'n meeting moeten verzetten.

fotoknop

home