19e Tegelen Toertocht 2007.

Een 75 km lange rit door het mooie Limburg.


Rijdend door leuke dorpjes, en langs uitgestrekte masvelden.

Omdat er vorig jaar, ineens heel weinig belangstelling bleek te zijn, voor de feestavond op de zaterdag voor de Tegelenmeeting , had het bestuur van de Tegelse Puch & Tomosclub besloten, om dit jaar geen feestavond meer te organiseren. Er zit voor het bestuur toch best aardig wat werk aan, om dit alles te verzorgen. Omdat ik daar ook altijd een klein aandeel in had, was het voor mij deze keer dan ook niet nodig, om al op zaterdagmiddag naar Tegelen af te reizen.

Ik had eerder al met Hein afgesproken, dat ik zou proberen om zondagochtend vr 10.00u bij hem te zijn. Dus zondagochtend zo rond een uur of 06.00 stond ik naast mijn bed, om ca. een uurtje later op weg te gaan. Na een lekker rustige rit, was ik keurig op tijd in Tegelen, waar Hein me hartelijk welkom heette, en me ook meteen liet zien, welke mooie Tomos 4L hij voor me had klaar staan.

Korte tijd later vertrokken we naar het vertrekpunt, "Caf 't Veerhuis", alwaar al aardig wat Puch & Tomos rijders aanwezig waren. Het viel me op dat het plein wel wat veranderd was, met name het lage hek om het beeld was weggehaald, en dat was zeker geen verslechtering. Toen even wat oude bekenden gedag gezegd, en kort bijgepraat, en natuurlijk ook even ingeschreven. Na de gebruikelijke toespraak van Hein met megafoon, vertrokken we om 11.30 u. Volgens mij hadden zich in totaal zo'n 74 rijders ingeschreven. Wat wel wat minder was dan voorgaande jaren, maar het viel tijdens de rit zeker niet op, als je de lange sliert Puchjes zag rijden.

De eerste stop was zo rond 12.45 in Roggel, bij Hotel Restaurant "De Beukelaer" vlak naast de kerk. Waar door velen een maaltijd gebruikt werd. Wel kwam de bezemwagen wat later aan, omdat er toch een enkel pechgevalletje onderweg was geweest. Maar daar hadden we verder helemaal geen last van, omdat we voor deze stop ruim de tijd hadden. Om 14.00u werden de Puchjes weer gestart, voor het 2e deel van de rit. En dat was zoals altijd weer genieten, we reden door bossen, langs mas- en aspergevelden, en leuke dorpjes. Dit alles in goede banen geleid door de Tegelse verkeersregelaars, die op alle kruisingen het verkeer professioneel tegenhielden, zodat de lange rij Puchjes veilig kon doorrijden. Ook van mijn kant complimenten voor het prima werk van deze Tegelse clubleden.

De 2e stop was zo rond 15.00u in Beringe, en ook nu op een plein bij de kerk, waar we wat konden gebruiken bij Zaal 'De Nabber". Eerder die dag had ik al met Diedier afgesproken dat ik nu eindelijk eens de Galerijfoto van hem zou maken, die eerder door omstandigheden steeds maar niet doorging. Toen ik een goed plekje gevonden had voor de muur van de kerk, om deze Galerijfoto van hem te gaan maken, dacht ik dat er een nog wel paar rijders zouden komen, die ook nog voor de Galerij gefotografeerd wilden worden.

Echter tot mijn grote verbazing stond er op een gegeven moment een lange rij te wachtten! En eenmaal thuis gekomen, zag ik dat het er in totaal maar liefst zo'n 26!! waren. Op een gegeven moment kwam Hein zelfs naar me toe om te vragen of ik nog lang werk had, omdat men wel op tijd wilde vertrekken. Gelukkig lukte het allemaal nog mooi binnen de tijd. Wel heel erg leuk om te merken dat men de Galerij zo waardeert.

Om 16.00u en dus mooi op tijd, vertrokken we voor de terugreis naar het eindpunt, Caf 't Veerhuis in Steyl. Waar we even voor 17.00u aankwamen, en we allemaal terug konden kijken op een erg geslaagde rit. Het weer was goed, de deelnemers hadden zich keurig gedragen, dus wat wil je nog meer. Een aantal rijders die nog ver moesten, gingen meteen richting huis, maar een aantal bleef nog even gezellig napraten.

Omdat ik zelf ook nog een aardig eindje te rijden had, vertrok ik zo rond 18.45 richting Lelystad. Waarna ook ik terug kon kijken op een zeer geslaagde 19e Tegelen Meeting. Volgend jaar is het (en het is bijna niet te geloven), al weer de 20e Tegelen Meeting, waar blijft de tijd. Het staat wel vast, dat er volgend jaar natuurlijk extra aandacht aan deze 20e Tegelen Meeting besteed zal gaan worden. We zullen het t.z.t. wel zien.

fotoknop

home